Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Звідки береться шоколад? Яким він буває? Як він потрапив у Європу та в Україну зокрема? Про усе це, а ще про шоколадні легенди, неймовірні рекорди та смачні рецепти можна дізнатися з чудової новинки від «Видавництва Старого Лева» — книги Олександри Орлової «Мандрівка шоколаду», яка щойно приїхала з друку.

Молочний, чорний чи білий? Пористий або з начинкою? Шоколад буває різний на смак і вигляд, а його історія почалася ще понад 3000 років тому! За нього купували речі, ним ласували королі й древні народи, та й сам шоколад неодноразово змінював свою форму і навіть колір.

Факти і легенди, наука і магія, захопливі таємниці і смачні рецепти. Ця книжка – путівник історії шоколаду, стежками якої мандрують чарівні лиси ілюстраторки Олександри Дікої.

Авторка Олександра Орлова розповіла про роботу над книжкою:

Тема шоколаду — це «моя» тема, адже декілька років тому я відвідувала какао-ферми і гаї на гавайському острові Кауаї, мала перетини із крафтовим виробництвом шоколаду, темперувала його вдома.

Для початку я взяла собі в читання низку англомовних книжок присвячених шоколаду — для збору даних і розуміння, хто і як встиг уже про це написати, робила фактчекінг, створювала для себе нотатки, а затим узялася за власний рукопис.

Робота над текстом виявилася захопливою та приємною і дійсно нагадувала подорож: я прокладала стежку какао від давнини до сучасності, занурювалася у тонкощі виробництва шоколаду, писала про різноманітні місця, звичайних і незвичайних людей, навіть магічних істот, переповідала легенди й гіпотези і звісно багато ласувала шоколадними смаколиками. Не дивно, що поміж фактами й історіями, у книжці опинилися і рецепти шоколадних десертів та напоїв.

Це не художня розповідь, а проте вона вельми послідовна, їй не бракує перипетій і непересічних героїв, вона сповнена смаками, ароматами, таємницями, магією і затишком. Словом, все як і годиться, коли маєш справу із шоколадом!

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage