Stary Lev Logo

Звідки береться шоколад? Яким він буває? Як він потрапив у Європу та в Україну зокрема? Про усе це, а ще про шоколадні легенди, неймовірні рекорди та смачні рецепти можна дізнатися з чудової новинки від «Видавництва Старого Лева» — книги Олександри Орлової «Мандрівка шоколаду», яка щойно приїхала з друку.

Молочний, чорний чи білий? Пористий або з начинкою? Шоколад буває різний на смак і вигляд, а його історія почалася ще понад 3000 років тому! За нього купували речі, ним ласували королі й древні народи, та й сам шоколад неодноразово змінював свою форму і навіть колір.

Факти і легенди, наука і магія, захопливі таємниці і смачні рецепти. Ця книжка – путівник історії шоколаду, стежками якої мандрують чарівні лиси ілюстраторки Олександри Дікої.

Авторка Олександра Орлова розповіла про роботу над книжкою:

Тема шоколаду — це «моя» тема, адже декілька років тому я відвідувала какао-ферми і гаї на гавайському острові Кауаї, мала перетини із крафтовим виробництвом шоколаду, темперувала його вдома.

Для початку я взяла собі в читання низку англомовних книжок присвячених шоколаду — для збору даних і розуміння, хто і як встиг уже про це написати, робила фактчекінг, створювала для себе нотатки, а затим узялася за власний рукопис.

Робота над текстом виявилася захопливою та приємною і дійсно нагадувала подорож: я прокладала стежку какао від давнини до сучасності, занурювалася у тонкощі виробництва шоколаду, писала про різноманітні місця, звичайних і незвичайних людей, навіть магічних істот, переповідала легенди й гіпотези і звісно багато ласувала шоколадними смаколиками. Не дивно, що поміж фактами й історіями, у книжці опинилися і рецепти шоколадних десертів та напоїв.

Це не художня розповідь, а проте вона вельми послідовна, їй не бракує перипетій і непересічних героїв, вона сповнена смаками, ароматами, таємницями, магією і затишком. Словом, все як і годиться, коли маєш справу із шоколадом!

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage