Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У письменниці, головної редакторки та співзасновниці «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки виходить друком нова книга оповідань «Люди на каві». Це щемкі, теплі і відверті тексти, де головний герой — людина, якій так важливо бути почутою. Ці історії — про звичайних людей, які живуть своє життя, з його драмами, болючими розривами і вічним прагненням щастя. 

Це перша прозова книга авторки, яка складається з двох частин. Перша — оповідання і новели, написані після повномасштабного вторгнення, друга — тексти, які Мар’яна Савка писала протягом останніх 10 років. 

«Я дуже давно задумала цю книжку. І хотіла її зробити легкою, аж легковажною, щоб непомітно ковталася разом з ранковою кавою,розповідає Мар’яна Савка. —  Але, звісно, що легкість буття часом стає зовсім нестерпною. І зараз уже ніщо не є таким безтурботним, яким було раніше. Мені навіть важко було наважитися видати цю книжку тепер, коли триває ця страшна загарбницька війна. Щоб не звучати недоречно своїми смішними історіями. Та потім я таки наважилася і поділила книжку за хронологією на дві частини. Перша «Сині птиці» – новели, писані після 24 лютого. А в розділі «Бібліотечний рок-н-рол» – те, що написано раніше. Ця книжка містить 20 коротких і трохи довших новел і оповідань».

У книзі багато чуттєвості, гумору і фіксації моменту, бо так важливо відчути мить, у якій ти живий і відчуваєш світ довкола — у повноті емоцій, звуків, смаків, кольорів. 

По-особливому ці тексти відчула ілюстраторка Христина Валько, яка виконала художнє оформлення книги.

«Люблю спостерігати за людьми, робити їхні швидкі замальовки на вулицях, а особливо — в кав'ярні. Мені, як художниці, цікаво яка у них міміка, жести, пластика тіла і які своєрідні "родзинки". Це  певна спроба "зловити момент" чи, вірніше, характер людини. А далі цей процес захоплює і дозволяє насолоджуватися винятковою естетикою кожної окремої людини,ділиться думками Христина Валько. — Збірка Мар'яниних оповідань про те ж саме. Це  замальовки історій людей у любові, болі, надії, розраді, відчаї та щасті. Кожен сюжет є невловимо знайомим, наче й справді ти чула його вчора за горнятком кави чи спостерігала сама. Така прекрасна різнобарвна палітра емоцій, такі дивовижні люди навколо та їхні історії!»

«Там нема прямої присвяти»,каже про книгу Мар’яна Савка та водночас додає: «Ця книга для людей і про людей, яким важливо бути почутими, які чекають обіймів і розуміння. Та насамперед я писала її для своїх неймовірних подруг, для сильних і ніжних жінок. Та сильних і світлих чоловіків».




Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage