Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лауреатом премії Астрід Ліндгрен стала Барбра Ліндгрен
Одну з найбільших премій у галузі дитячої літератури – премію Астрід Ліндгрен – отримала шведська письменниці Барбра Ліндгрен.
 
Барбра Ліндгрен народилася в 1937 році. Вона є автором інноваційних та багатогранних творів для дітей різного віку. Це ілюстровані книги, вірші, п'єси і книги для молоді. З моменту свого дебюту в якості автора в 1965 році, вона опублікувала більше ста книг, а її твори були перекладені на більш ніж тридцять мов.
 
Журі про Барбру Ліндгрен: «Вона є своєрідним літературним піонером. Використовуючи пригодницьку мову і багато психологічних нюансів, вона створювала не тільки книжки з картинками для наймолодших, а й абсурдні прозові історії, екзистенціальні дитячі вірші та реалістичну фантастику для підлітків.
 
Історії Барбро Ліндгрен написані з почуттям гумору, вони завжди мають однозначно теплий тон голосу, який звертається безпосередньо до дитини. Авторка пропонує кумедні витівки або більш серйозні роздуми. Вона має особливу здатність пам’ятати і передавати, як це бути дитиною. Її, здавалося б, простий стиль відтворює атмосферу і настрої, на які відгукуються читачі будь-якого віку.»
 
Премію буде вручено у Стокгольмі 2 червня 2014 року.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage