Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лауреатом Гонкурівської премії 2018 року став Ніколя Матьє
Журі найпрестижнішої французької літературної премії оголосила цьогорічного переможця. Ним став 40-річний Ніколя Матьє, якого відзначили за його другий роман «Діти після них» (Leurs enfants apres eux). Офіційне вручення нагороди відбулося 7 листопада.
 
На сторінках роману Ніколя описує світ своєї юності в 1990-х роках (період з 1992 по 1998). У книзі є й історія дорослішання, і підліткове кохання, що впливає на все подальше життя, і соціальні та політичні теми.
 
Ніколя Матьє народився в Епіналі 1978 року. Вивчав історію та кіно, опісля переїхав до Парижа, де почав літературну діяльність. 2014 року він опублікував перший роман – «Війна тварин» (Aux animaux la guerre), який згодом адаптували для телебачення. Сьогодні він живе в Нансі, де продовжує писати.
 
Гонкурівська премія була заснована 1903 року і відтоді щорічно вручається авторам творів французькою мовою. Попри те, що переможець премії отримає грошову винагороду лише у символічному розмірі 10 євро, премія вважається найпрестижнішою у Франції та однією з найвизначніших у світі.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage