Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лауреаткою Міжнародної Букерівскької премії стала Маріке Люкас Рейневелд
Перемогу в одній із найпрестижніших літературних нагород – Міжнародній Букерівській премії – цьогоріч здобула Маріке Люкас Рейневелд. Письменницю із Нідерландів відзначили за роман «The Discomfort of Evening», що вийшов в англійському перекладі Мішель Гатчінсон. Авторка та перекладачка розділять між собою грошову винагороду у розмірі £50 000.
 
Книгу обрали серед шести фіналістів. Як зазначає голова журі Тед Ходжкінсон: «Ми поставили перед собою складне завдання, обираючи переможця з неймовірного короткого списку… Ми шукали книгу, яка виходить за рамки нашого дистопічного сьогодення і має позачасову цінність». Саме таким, на думку журі, і є роман Маріке.
 
«The Discomfort of Evening» став бестселером у Нідерландах, а також отримав перемогу у ANV Debut Prize. Також завдяки роману Маріке стала першою авторкою, що здобула Міжнародну Букерівську премію з дебютним твором, і наймолодшою з лауреатів.
 
 
Книга розповідає історію Джас та її благочестивої фермерської родини у суворій християнській громаді у сільській місцевості Нідерландів. Одного зимового дня її старший брат вирушає покататися на ковзанах, і не повертається. Поки горе охоплює ферму, Джас піддається вихору тривожних фантазій, спостерігаючи, як її сім’я розпадається.
 
Міжнародна Буківська премія вручається щороку за найкращий твір, перекладений англійською та виданий у Великобританії чи Ірландії. Цьогоріч на першість претендувало 124 книги, перекладені з 30 мов.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage