Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лариса Денисенко: «Собаки єднають родину»
У неділю, 11 березня, у київській Книгарні-кав’ярні Старого Лева (вул. Прорізна, 10) відбулася презентація книжки «Усміхаки» Лариси Денисенко для дітей, батьків та песиків. Авторка розповіла про книжку, а також про те, як доглядати за чотирилапими та чому важливо пам’ятати, що вони – теж члени родини. А ілюстраторка видання Марія Фоя провела для дітей майстер-клас із малювання друзів-усміхак.
 
Лариса Денисенко розповіла, що дуже добре розуміє собак: чого вони хочуть, чого потребують, як з ними говорити. А ще поділилась з гостями зустрічі, що саме завдяки чотирилапому усміхаці знайшла нових друзів. «Собака допомагає знайомитись із людьми, - розповіла Лариса. - Мені це дуже допомогло у підлітковому віці, коли ми переїхали в новий район. Гуляючи з собакою зранку та ввечері, зустрічаєш інших людей із тваринами. З ними простіше заговорити: завжди є спільна тема - собаки. Я так познайомилася із подругою. Наші пси ніколи не билися між собою, а навпаки товаришували. Скільки ми дружимо із подругою, стільки і дружать наші собаки».
 
 
Письменниця вважає, що чотирилапі друзі розуміють усе, що діється навколо. «Вони чудово розуміють, чого ми боїмося, на що маємо право, пробують маніпулювати. Пси дуже комунікабельні. Крім того, в собак дуже рідко буває поганий настрій, навіть за поганої  погоди їм завжди буде весело. Тому й книжка так називається, розповідаючи про собак передовсім як про радісних тварин».
 
 
«Собаки, як і коти, - це моя тема. Люблю малювати тварин. Ще з дитинства відвідувала зоопарк, а потім малювала домашніх улюбленців. А разом із цією книжкою вивчила назви порід, та те, якими різними можуть бути песики», - розповіла Марія Фоя.
 
 
Лариса Денисенко радила, що робити, коли дитина просить песика: «Собаки обирають лідера. Не завжди ним є тато, мамо чи дитина. Вони цінують тих, хто ними займається, гуляє, дресирує і виховує. Так вони вибудовують ієрархію. Щоб дитина була лідером для собаки, вона має про нього дбати. Звісно, це можуть робити мама або тато, але тоді дитину собака сприйматиме як рівного. “Віджати” іграшку чи забрати з рук печиво –  це типова поведінка для пса щодо дитини, яка не є лідером. Щодо інших тварин, то цуцики поважають вік. Якщо є старша кішка, то пес це буде розуміти. А часом тварини ігнорують один одного».
 
 
«Останні два роки я часто стикалася із тим, що навіть дорослі люди, обираючи цуцика, нічого не читають про його породу, - говорила Лариса Денисенко, розповідаючи про виникнення ідеї книжки. - Були такі, які повертали цуцика, бо він не ходив в туалет в потрібному місці, бо прокидався і скавучав вночі... Тоді я вирішила, що потрібна книжка про те, як та коли потрібно заводити собаку і чи варто це робити взагалі. Ця книжка для того, щоб ми зрозуміли, чи готові до песика. Я не хочу, щоби після її прочитання зникло бажання мати собаку. Але прагну, аби майбутні хазяї були свідомі того, що на них чекає. Врешті, вважаю, що собаки єднають родину. Завдяки цим усміхакам з’являються нові теми для розмов та спільного проведення часу в сімейному колі».
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage