Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лариса Денисенко: «Дуже важливо розуміти потреби тварин, за яких беремо відповідальність»
Справжня школа виховання домашніх улюбленців відбулася під час Книжкового Арсеналу. Письменниця й правозахисниця, авторка книжки про собак «Усміхаки» Лариса Денисенко та представниця благодійного фонду «Happy Paw» розповіли про найрізноманітніші тонкощі поводження з чотирилапими. «Усміхаки» Лариси Денисенко дають нам зрозуміти: песик – це велика відповідальність і обов'язки, але, водночас, це вірний друг та велике щастя.
 
 
Собаки сьогодні також потребують захисту і соціалізації, і ця книжка – успішна спроба відомої юристки та правозахисниці зробити так, аби собак краще розуміли, відповідали за них і не боялися їх. Саме відповідальній турботі за домашніми улюбленцями й зоозахисту була присвячена цікава зустріч-забава.
 
 
За допомогою гри «Чарівний мішечок» учасники зустрічі перевірили на відповідальність юних гостей заходу. Дітлахи витягали з мішечка речі й розповідали, для чого вони і чи взагалі потрібні для догляду за улюбленцем. Були там і миски для корму й водички, й іграшки, щоби цуцик їх гриз чи вчився команд, й ошийник і повідець для прогулянок, і шампунь для купання тварини, й пакетики для прибирання за улюбленцями на прогулянці. Окрім того, просто на Книжковому Арсеналу відбувся майстер-клас із прибирання за собачками. Під час квесту діти змагалися, хто ж краще знає правила правила виховання собак і поводження з домашніми улюбленцями – за правильні відповіді отримали приємні подарунки.
 
 
Лариса Денисенко розповіла про свого собаку та його звички й капості, які той періодично влаштовує: гризе батареї, відриває плінтуси чи мало не викрадає квіти у юнака, що йшов на побачення. Поділилася, чому обрала саме цю породу та чому її чотирилапий улюбленець отримав кличку Люк, себто Люцифер.  І, звісно, розказала про книжку «Усміхаки»: «Ця книжка будує конструкти, діалоги й різноманітні комунікації між людьми й собаками. Дуже важливо розуміти потреби тварин, за яких беремо відповідальність».
 
 
Розказала й про тонкощі виховання собак, наприклад, як часто купати собаку, для чого розчісувати тварин та як це робити, або чому ж не варто застосовувати повідець як погрозу. «Повідець – це символ походу на прогулянку, радості, це комунікація з нами. Тому не можна використовувати погрози, пов’язані з повідцем, наприклад, казати "Візьму тебе на повідець", коли собача нашкодило».
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage