Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Китайський пенсіонер відкрив бібліотеку на 50 тисяч видань
 
Останні дослідження свідчать, що жителі Китаю все менше приділяють увагу читанню. Щоб покращити ситуацію та популяризувати книжкову культуру у країні, пенсіонер Чен Гуанвей заохочує усіх читати книги з власної бібліотеки, що налічує близько 50 тисяч назв видань.
 
За даними Китайської академії друкарської та видавничої справи, рівень читання в країні за останні роки різко впав. У той час, як японець читає у середньому 8 книг на рік, а житель Південної Кореї  - 11, це число для китайця становить 4,6 видань (станом на 2015 рік). 
 
Цінність читання давно зрозумів пенсіонер Чен Гуанвей. Працюючи з 1983 року сміттєпереробником, він почав збирати усі знайдені книги, які викидали інші люди. Сьогодні у бібліотеці 69-річного Чена близько 50 тисяч найменувань книг, серед чого і понад 1600 стародавніх сувоїв. Гуанвей вважає, що книги повинні бути прочитаними, а не просто припадати пилом на полицях бібліотек. Тому Чен завжди радий поділитися виданнями з власної колекції з усіма охочими.
 
Нещодавно Чен пожертвував  провінційній бібліотеці понад тисячу рідкісних стародавніх книг, серед чого і медичні довідники та словники. «Мій дід дуже дбає про книги, навіть більше, ніж про власне життя», - каже онук Чена, Чен Синь.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage