Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кулінарну книгу Сальвадора Далі видадуть вперше за 40 років
 
На справжніх гурманів та шанувальників оригінальних кулінарних збірок чекає сюрприз – німецьке видавництво «Taschen» перевидасть унікальну книгу відомого художника-сюрреаліста Сальвадора Далі та його дружини Гали Далі «Les diners de Gala».
 
 
У книзі, що вперше побачила світ 1973 року, Далі та його дружина Гала зібрали оригінальні та екзотичні рецепти. Тоді видання опублікували тиражем лише у 400 примірників, які сьогодні є або втраченими, або знаходяться у колекціях поціновувачів мистецтва. Саме тому видавництво вирішило дати можливість сучасним читачам побачити та оцінити це арт-видання.
 
 
 
 
 
До збірки «Les diners de Gala» входять 136 рецептів, поділених на 12 розділів, серед яких і розділ про афродизіяки. У книзі можна знайти страви з морського вугра, жаб, старих яєць, кайєнського перцю, омарів, раків тощо. І хоча кулінарна збірка вміщує чимало екзотичних рецептів, більшість з них є доступними у приготуванні. І, звичайно, рецепти проілюстровані сюрреалістичними роботами Далі.
 
 
 
 
«Les diners de Gala» - це рецепти від найкращих кухарів французьких ресторанів, які досі користуються популярністю; це твори мистецтва, які були зроблені спеціально для книги; рецепти, читанням яких люди просто насолоджуватимуться або ж кинуть їм виклик на кухні», - кажуть у видавництві про книгу.
 
 
 
 
Хоча прем`єра видання запланована на 20 листопада 2016 року, згідно з інформацією від магазину Amazon UK, книга вже очолює список бестселерів у категорії  «Розважальні та кулінарні книги».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage