Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кулінарна імпровізація з Юрієм Винничуком
У дворику «Копальні кави» відбулась «найсмачніша» презентація за весь ХХІ Форум видавців. Спікери заходу - письменник Юрій Винничук, учасники гурту «Пікардійська терція» Славко Нудик та Андрій Капраль, поетеса та головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка замість довгих розмов та питань-відповідей… готували. Так відбулось перше знайомство з книгою «Галицька кухня».
 
«Галицька кухня. Історія, рецепти та обличчя» Юрія Винничука - незвична кулінарна книга, яка вийшла у «Видавництві Старого Лева» спільно з компанією «ФЕСТ!». Керівник проекту - Юрко Назарук. Це своєрідна енциклопедія кухні, історії, ресторанного бізнесу та біографій найзнаковіших українців-сучасників. Подарункове видання, багато ілюстроване фотографіями, яке репрезентує культурологічний пласт, традиції кухні та сімейних рецептів.
 
    
 
Під час презентації для приготування обрали бігос та гарячі канапки. Тож у хід відразу пішли цибуля, помідори, ковбаски, вино і капуста. Чотири пари рук швидко і злагоджено впоралися із кулінарним завданням. А щоб приготування стало ще веселішим, жартували, співали та розігрували уже готові канапки.
 
Говорили про улюблені страви. Виявляється, Юрій Винничук обожнює палюшки, а Славко Нудик – фарширований перець. Розмовляли про культ кухні, традиції приготування у Галичині та співи під час застілля.
 
«Наша галицька кухня – найкраща. Чим відрізняться галицька кухня від іншої? Тим, що її роблять галичани, - жартує Андрій Капраль. – Врешті, головне в страві – душа, яку вкладаєш».
 
«Кухня - це взагалі імпровізація», - вважає Славко Нудик. А Юрій Винничук зізнався, що для нього приготування їжі – це відпочинок.
 
І, звісно, ділилися враженнями про книгу «Галицька кухня».
 
«Я думав, що книжка буде не така товста, а більш практична, - зізнається автор книги. - Це видання подарункове. Думаю, варто зробити ще одне, трішки худіше, для господинь».
 
«Ця книга містить у собі значно більше, ніж зібрані рецепти різних людей. Там є багато історичних моментів, розповідей про традиції, ресторації Галичини тощо», - розповідає Мар’яна Савка.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage