Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Криза як можливість: 5 книжок про складне
Карантин – складний період, в якому важко знайти щось позитивне. Направду ж, життя взагалі складна річ. Як же нам упорядкувати думки щодо складних тем, підготуватися до важких розмов чи подій? Можливо, карантин зможе у цьому допомогти – у вас тепер, бодай, є півгодини на читання. Читайте корисні книжки!
 
Тетяна Гордієнко, zhytomyr.travel
Таня Касьян «Про що мовчать»
Видавництво «Book Chef»
 
Насправді наше суспільство зовсім не відкрите до інакшості, зовсім не гуманне до тих, хто потрапляє спочатку у скрутні обставини, а потім – і за умовну межу «нормальності». Про таких не заведено говорити. Ми нічого не знаємо про те, як живуть, наприклад, жінки з наркозалежністю або з ВІЛ-статусом, або безпритульні жінки. Подвійна стигматизація (як представниць вразливої категорії і, одночасно, як жінок) надійно ізолює їх від нашого погляду. Журналістка та громадська діячка Таня Касьян протягом року спілкувалася саме із такими жінками, а згодом випустила про це чесну книгу, що надихає. Якщо ви читаєте це, значить ви точно людина, щасливіша за інших, кому значно гірше, ніж вам.
 
Марк Гоулстон «Як спілкуватися з психами»
Видавництво «Mоноліт-Bizz»
 
Гоулстон – не тільки автор бестселерів з психології та спілкування, він найкращий психотерапевт США за різними поважними рейтингами, бізнес-консультант, коуч, тренер перемовників ФБР. І Гоулстон застерігає нас від спроб «включати режим психіатра» під час спілкування із психічно хворими людьми або з тими, хто має розлад особистості. Розмови із ними – компетенція фахівців. А якщо це ваші близькі, ви можете подбати про те, аби вони отримали фахову допомогу. Однак, у нашому повсякденні ми регулярно стикаємося з «побутовими психами»: людьми, які поводяться ірраціонально і можуть завдавати нам болю, ускладнювати стосунки або заважати роботі компанії. Для нейтралізації їхнього негативного впливу автор знайомить нас із низкою ефективних прийомів. Вам всі навколо здаються «побутовими психами»? Ну тоді ця книга точно для вас!
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
144 грн
 
Джейн Б. Бурка, Леонора М. Юен «Прокрастинація»
«Видавництво Старого Лева»
 
Якщо депресії у вас немає, а відкладання справ (особливо ж важливих справ) на потім, на останній момент – просто ваш спосіб життя, то ви прокрастинатор. І з цим теж можна й треба боротися. Автори, які є досвідченими психологами, що пишуть докладні й дотепні тексти, стверджують, що причина прокрастинації криється у нашому дитинстві та дорослому досвіді. Вони дають рекомендації про те, як налаштуватися на виконання задач, оминаючи перешкоди прокрастинації. Якщо ви вирішите прочитати цю книжку потім, ну, вже скоро, але ж вона така важлива… Ви прокрастинатор, і ця книжка для вас – must have.Точно!
 
Кетрін Перлман «Ігноруйте!»
Видавництво #книголав
 
Докторка Кетрін Перлман, засновниця приватної практики The Family Coach, мета якої ‒ допомагати сім’ям у розв’язанні щоденних проблем із дисципліною. Що ж вона радить робити при проблемах з дисципліною? Ігнорувати! Не все і не завжди, але у більшості випадків – це виграшна стратегія. Серед порад доктора Перлман є такі: не давати “втягнути вас у бійку”, не зважати на осуд оточення, удавати байдужість, не намагатися бути ідеальними батьками, не втрачати почуття гумору, заохочувати хорошу поведінку і ні в якому разі не відсторонюватись.
 
Рон Лібер «Як говорити з дітьми про гроші»
Видавництво «Наш Формат»
 
Діти весь час питають нас про гроші. Чи ми бідні? А чому ми не можемо купити новий будинок? А чому ти не заробляєш більше? Нам здається, що гроші – це не тема для обговорення з дітьми. Але це точно тема, яку не можна табуювати. Потрібно знати, як відповідати на запитання так, аби пояснити молодому поколінню про цю частину буття до того, як вони нароблять дурниць, а вас звинувачуватимуть у тому, що «ви ніколи нічого їм не купуєте». Потурбуйтесь про своїх дітей – знайдіть слова за допомогою крутої книги!
 
Якщо ви думаєте, що зараз нову книгу купити важко, запевняємо, що ви помиляєтесь. Можна замовити книжки на сайтах видавництв або просто знайти он-лайн книгарню. І знаєте, час проведений на самоті ви потім будете згадувати з вдячністю…
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage