Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Креативний козак» Володимир Рутківський
У рамках дитячої програми ХХІ Форуму видавців до Львівської обласної бібліотеки для дітей завітав український письменник та поет Володимир Рутківський.
 
Повна зала дітей з нетерпінням чекала письменника, поява якого була інтригою: спершу дітям показали невеличку сценку із твору «Джури козака Швайки». А згодом діти вгадували, як мав би виглядати автор книги. В адресу письменника звучали слова: креативний, високий, мужній, козак, чубатий.
 
«Дякую, що чубатий, а то жінка каже, що уже лисий», - сміється Володимир Рутківський.
 
Письменник розповів про своє дитинство, спогади з якого лягли в основу багатьох його книг, про написання віршів, а також про книгу «Ганнуся»: «Як пишуться всі книжки я не знаю, але можу розповісти про окремі видання, - говорить пан Володимир. - Наприклад, «Ганнуся» – це моя перша дитяча книжка, яка була задумана у 1975-му і вийшла у 1987 році в Москві. Сталося так, що мене змусили написати цю книгу. Щодня дзвонили і питали, що написав. От я і зачитував уривки. Так створилась і ціла історія «Ганнусі».
 
Діти задавали багато питань письменнику, говорили з ним про пригоди, джур, Ганнусю, українську мову, Одесу, де мешкає Володимир Рутківський, і навіть про варення, описане у книжці.
 
   
 
«Скоро чудове «Видавництво Старого Лева» видасть продовження «Ганнусі», - анонсує Рутківський. - Назва цієї книжки – «В гості до лісовика», хоча я дуже хотів, щоб назва звучала «В гості до Дідька лисого».
 
Секретів майбутньої книги письменник не розкрив, але для інтриги зачитав невеличкий уривок, який дуже сподобався слухачам.
 
Великою несподіванкою для аудиторії та самого письменника став візит художниці Івети Ключковської, яка ілюструвала «Ганнусю». «Головне в ілюструванні – знати автора. Мені дуже приємно, що я знаю Володимира Рутківського», - зізнається художниця.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage