Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кращі новинки non-fiction. Серпень-вересень
 
 
Автор: Кріс Кайл
 
Переклад: Поритко Андрій
 
Видавництво Старого Лева
 
Книга спогадів Кріса Кайла, військовослужбовця підрозділу спецоперацій ВМС США «морські котики» визнаного найуспішнішим снайпером у військовій історії США, розкриває перед нами американський погляд на військовий конфлікт в Іраку.
 
Ця книга стала основою для однойменного кінофільму, знятого славетним Клінтом Іствудом.
 
 
 
Автор: Тихолоз Богдан, Тихолоз Наталя
 
Ілюстрації: Творча майстерня “Аґрафка”
 
Видавництво Старого Лева
 
Ця книжка розповідає про незвичайну людину, яка стала генієм, і про генія, що залишився людиною. Про малого Мирона, який виріс і став українським Мойсеєм, пророком і проводирем. Про ковальського сина з підгірського села, який до скону не згасив у своєму серці іскор живого вогню з-під батькового молота.
 
Ця книжка — про вогонь, а не попіл. Про людину, а не про пам’ятник. Про особистість із хистом надзвичайної сили й діапазону, винятковою працелюбністю і широким колом зацікавлень — від грибництва й рибальства до науки й публіцистики, від художньої творчості до філософічних узагальнень та спостережень за природою.
 
 
Це історія успіху. Історія «вічного революціонера» — творчого духу, який «тіло рве до бою, рве за поступ, щастя й волю». Історія людини, яка стала собою передусім завдяки власним зусиллям, — і значною мірою не завдяки, а всупереч обставинам. Англійською таких називають self-made man — той, хто зробив себе сам. Він першим серед українських письменників спромігся заробити на хліб власним пером. Й очолив першу українську політичну партію. І першим поєднав вишиванку та європейський костюм. І ще багато в чому був першим. І, щонайважливіше, усвідомив себе українцем — ще тоді, коли України не було. Він її вимріяв, вистраждав — і вона постала. Через рік після його смерті. Щоб невдовзі завмерти — і знову воскреснути.
 
Ця історія має початок, та не має кінця. Розпочавшись у бойківському селі Нагуєвичах 27 серпня року Божого 1856-го, вона мала б завершитися у Львові 28 травня 1916 року. Але не завершується…
 
Чому ми згадуємо цього дивовижного чоловіка, від часу народження якого вже минуло 160 літ?
 
Відповідь проста: бо це Франко.
 
Українець, що став генієм.
 
Геній, що став Українцем.
 
Пролог, не епілог.
 
Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього
 
Автор: Ювал Ной Харарі
 
КСД
 
Дослідження, яке ламає уставлені уявлення про земну історію від появи людини і народження мови до наших днів та примушує задуматись: шлях розвитку наших предків міг би бути зовсім іншим. Долучіться до історичної розвідки і вас приголомшать неочікувані і сміливі припущення. У книжці ви не знайдете нудної хронології і сухих дат, але разом з автором будете розмірковувати про численні «Чому?».
 
Автор книги — доктор Юваль Ной Харарі, професор кафедри історії Єврейського університету в Єрусалимі.
 
Сім основних уроків з фізики
 
Автор: Карло Ровеллі
 
КСД
 
Наукова революція, яка стрімко наближає людство до міжзоряних мандрівок, зробила фізику цікавою не лише вченим. У семи захоплюючих уроках Карло Ровеллі наближає читачів до розуміння підвалин загальної теорії відносності, величної архітектури Всесвіту і фізики елементарних часток, квантової механіки і квантової гравітації, над таємницями яких б’ються фізики-теоретики. Автор надзвичайно чесний з читачем, не намагаючись уникнути складних для розуміння моментів, але, зачарований красою безмежного зоряного неба, робить свою розповідь яскравою і розумною, маючи на меті головне: наука про Всесвіт не може бути нудною. І від дивовиж цього Всесвіту справді захоплює дух…
 
«Сім основних уроків фізики», присвячені «найпрекраснішій з теорій» — теорії відносності Альберта Ейнштейна — миттєво стали бестселером на батьківщині автора: за шість місяців було продано 140 тисяч примірників та побито рекорд «П’ятдесяти відтінків сірого», що одночасно надійшли до продажу в італійських книгарнях. Сьогодні книга Карло Ровеллі перекладена 21 мовою, і, пояснюючи її успіх у інтерв’ю газеті The Guardian, автор сказав: «Я думаю, людям подобається, що це відносно просто, але є багато поезії в тому, щоб спробувати показати красу природи…»
 
Мистецтво мріяти. Як отримати те, чого насправді бажаєш
 
Автор: Барбара Шер
 
КСД
 
«Мета цієї книги — зробити вас переможцем» — так уперше звернулася до читачів 1978 року колишня офіціантка та 44-річна самотня мати двох дітей Барбара Шер. За майже 40 років її перша з семи книг-бестселерів була видана мільйонами примірників та стала справжньою біблією для коуч-тренерів по всьому світі. Написані легко та натхненно, її книги допомогли мільонам людей стати успішними, краще зрозуміти себе й здійснити свої мрії, перетворивши їх на чіткі цілі та зробивши їх реальністю.
 
Пригадайте, ким ви мріяли бути, допоки життя не внесло жорстких корективів, якими талантами були обдаровані. І дайте відповідь на непросте запитання: «Ким би ви могли стати?» Цікаві й оригінальні вправи допоможуть визначитися з цілями, розробити та візуалізувати стратегію їх досягнення та навчать долати труднощі. Переборіть свій страх, відпустіть минуле й рухайтеся вперед, бо життя надто коротке, а ваш унікальний потенціал надто цінний, аби марнувати його. Невпинно мрійте, міцно стійте ногами на землі та втілюйте свою мрію в життя!
 
Економіка. Інструкція з використання
 
Автор: Ха-Юн Чанг
 
Наш Формат
 
Корейський економіст Ха-Юн Чанґ написав книгу про економіку як просту науку, що приховується від загалу за купою чисел, заплутаних формул та незрозумілих термінів.
Автор міркує над причинами світової кризи 2008 року, над тим, чи справді люди бідні, бо ліниві, і чи всі багаті дійсно працьовиті. Чи може країна досягти економічних успіхів, перестрибнувши через етап індустріалізації? Усе це — простою і зрозумілою для кожного мовою.
 
 
Стрімголов. Історія одного життя
 
Автор: Олівер Сакс
 
Наш Формат
 
У книзі «Стрімголов. Історія одного життя» один із найголовніших популяризаторів медицини — геніальний невролог Олівер Сакс — постає перед читачем «без цензури», можливо, у трохи незвичних як для лікаря амплуа. Його мемуари — відверта розповідь про складні життєві перипетії сором’язливого й дещо нетовариського чоловіка, який завдяки поєднанню особистого й професійного досвіду здобуває унікальну чутливість до стану інших людей (і не лише своїх пацієнтів). Ця книга — про найважливіші події, знакові зустрічі, важливі місця та людей, які зробили Сакса саме тим, ким він був.
 
Я – Малала. Історія незламної боротьби за право на освіту
 
Автор: Малала Юсуфзай
 
Наш Формат
 
Малалі Юсуфзай — пакистанській правозахисниці — було 15 років, коли таліби стріляли в неї. В голову. Вони зупинили шкільний автобус, де була дівчина, вивели її і вчинили замах. На щастя, невдалий. З 11 років вона вела блог на BBC про життя в окупованому талібами місті Мінгора. Малала бореться за рівні права на освіту для жінок у всьому світі, в тому числі і в Пакистані. В 17 Юсуфзай отримала Нобелівську премію миру, вона стала наймолодшою лауреткою, до речі. Ще вона одна з 25 найвпливовіших підлітків за версією журналу Тime (2014), журнал People назвав Малалу Героїнею року, журнал Glamour — Жінкою року (2013).
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage