Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Кожен примірник цієї книжки буде унікальним», — Вікторія Амеліна про «Е-е-есторії Екскаватора Еки»
Вікторія Амеліна під часу книжкового фестивалю 28 Book Forum завітала до Львівської обласної бібліотеки для дітей, щоб розповісти про свою нову книгу «Е-е-есторії екскаватора Еки». Та читачі отримали змогу зустрітися одразу з трьома улюбленими письменницями, адже історії Еки обговорювали також Катерина Міхаліцина та Галина Вдовиченко, які розповіли й про свої книжки «Містельфи» та «Яків і мокрий вечір».
 
Хто такий екскаватор Ека й чому він так часто чухає ковшем голову? Яка різниця між звичайними історіями та цікавезними е-е-есторіями? І чим кожен примірник книги про Еку буде відрізнятися від усіх інших? Письменниці познайомили дітей із героєм нової книжки, відповіли на всі-всі питання й навіть навчили читачів робити зарядку, як екскаватор Ека!
 
А Старий Лев спеціально для вас записав, що саме авторки розповіли про книгу Вікторії Амеліної
 
ПРО ЕКСКАВАТОРА ЕКУ
 
Вікторія Амеліна: Екскаватор Ека розповідає історії. Він говорить: «Е-е-е…», а тоді розказує. Ми також часто «екаємо», коли вигадуємо якусь історію, правда? Батьки запитують: «Хто розбив вазу?», а ми відповідаємо, що це робив еее… кіт. Тож Ека — це екскаватор, який не просто копає, а ще й розповідає історії. 
 
ПРО УНІКАЛЬНІСТЬ КОЖНОЇ КНИЖКИ
 
Вікторія Амеліна: У цій книжці Ека розповідає вам дев’ять е-е-есторій. А одну е-е-есторію ви напишете самі. Хотіли колись малювати в книжках, але вам забороняли? А в цій книжці можна! Тут залишено три сторінки для десятої е-е-есторії, і кожен з вас може написати чи намалювати власну. Так кожен примірним цієї книжки буде унікальним, адже десяті історії в усіх відрізнятимуться. 
 
ПРО ЕКУ І ЗЕМЛЮ
 
Вікторія Амеліна: Знаєте, що зробив Ека? Він відкусив ковшем половину Землі! Принаймні, Ека так розповідає… Земля стала схожою на надкушене яблуко. Або на місяць чи букву «c». Уявляєте, як сильно злякалися дорослі? Вони почали кричати, переживати, що Земля може зійти з орбіти й настане кінець світу. У новинах розповідали, що це не звичайний екскаватор, якого ми так любимо, а страшний і ненажерливий ЕКСКАВАТОР, який хоче з’їсти Землю. Ви ж знаєте, які страшні новини інколи показують… Та закінчилося все добре, адже ви й самі бачите, що Земля в порядку.
 
ПРО ІЛЮСТРАЦІЇ КНИГИ
 
Вікторія Амеліна: Історії про екскаватора Еку написала я. Але малювати, на жаль, я не вмію, тож цим займався дуже талановитий художник, якого звати Олександр Шатохін. Саме він є автором таких чудових малюнків, які ви розглядатимеме, читаючи книгу «Е-е-есторії екскаватора Еки».
 
 
ПРО ЕКОЛОГІЮ

Катерина Міхаліцина: Ви знаєте, що таке екологія? Якщо у вас є яке-небудь сміття, наприклад, папірчик від цукерка, то що ви з ним робите? Мабуть, викидаєте у смітник. А пташок годуєте взимку? Залишаєте їм насіння? Якщо так, то все це називається піклуванням про світ. От і Ека також дуже-дуже хоче піклуватися про світ. У нього це не завжди виходить, щоправда, але він старається. 
 
ПРО ЕКУ ТА ЗІРКИ
 
Катерина Міхаліцина: Усі ж бачили зорі, правда? Зорі живуть на небі, але Ека якось вирішив, що хотів би забрати зірку зі собою. Він посадив її в банку з-під грушевого варення. Хоча, коли я читала цю книжку зі своїм сином, то він сказав, що зірці було б краще в банці із грушевим варення.
 
А є ще зірки із хвостами. Їх називають кометами, але в Еки є своя назва — котомети.
 
 
ПРО ЕКОЖИТТЯ
 
Галина Вдовиченко: Цікаво, чи здогадувався екскаватор з іменем Ека, що він сповідує екожиття. Е-е-ка прихильник стилю е-е-екожиття. А це означає, що він береже природу і не використовує природні ресурси даремно.
 
ПРО МАЙБУТНІ ЗУСТРІЧІ
 
Галина Вдовиченко: У Львові зараз такий особливий час, коли відбувається Book Forum. Всюди-всюди книжки. Про книги говорять, їх купують та читають. Тож навіть якщо ми Вікторією та Катериною зараз підемо, то все одно ще зустрінемося з вами. Можливо, на вулицях. Може, на книжкових презентаціях або у книгарнях чи бібліотеках. Але зустрінемось обов’язково. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage