Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У неділю, 16 січня, на !FESTrepublic одразу після Старого Нового року відсвяткували Старий Новий день народження Старого Лева! У залі Забав і залі Розмов відбувалися мегацікаві події на будь-який смак і вік. Дітлахи створювали улюблених книжкових персонажів під керівництвом майстринь, дивилися захопливе наукове шоу і фокуси від FUN MASTERS, розважалися і трішки бешкетували. Святковий розпродаж, книжкові розмови, поезія і музичні сюрпризи від Тріо «Мар’яничі», Оксани Караїм та Павла Табакова з донькою Анастасією – доповнили атмосферне день народження Старого Лева. На частину виручених на ярмарку коштів буде придбано медичне обладнання (Ендоскоп Шторц) для львівської лікарні ОХМАТДИТ. 

За двадцять років Старий Лев об’єднав мільйони читачів, авторів, перекладачів, ілюстраторів, усіх, хто вболіває за українську книгу і книгу українською. На його виданнях зростало не одне покоління книголюбів, а родинні читання, теплі зустрічі та інтерактивні книжкові розваги – стали доброю традицією. 

Фінальною подією у святкуванні двадцятиріччя була недільна зустріч. Сотні родин, десятки авторів, ілюстраторів та натхненників видавництва приєдналися до грандіозної вечірки на !FESTrepublic.

Всі охочі мали змогу перетворитися на справжніх левенят, протягом дійства дітям робили аквагрим, проводили майстер-класи за мотивами улюблених книг, а ще діяла фотозона, крутили барабан креативних завдань, знайомилися з Туконі. Малюки і дорослі отримали яскраві враження від шоу професора Відкривайка та фокусника Гаррі, позмагалися на бібліотечному квесті від Тані Пилипець, вчилися «черв’якової руханки» з Катериною Міхаліциною, виготовити драконів з Ольгою Ренн та привида з Наталкою Малетич, і встигли 36 і 6 розваг з Оксаною Зьобро за мотивами книжки Галини Вдовиченко «36 і 6 котів».

Паралельно в залі Розмов відбувалися зустрічі з авторами. Завітала Дзвінка Матіяш із презентацією своєї ювілейної десятої книги «Мене звати Варвара». З модераторкою і редакторкою видавництва Наталкою Малетич спілкувалися про Варвар у повісті, важливість творити дива і проживати в рік мінімум 364 щасливих дні.

Керівниця PR-відділу Оксана Зьобро і керівник відділу авторського права Іван Федечко згадували як «Видавництво Старого Лева» вийшло на міжнародний ринок та розповідали про особливості співпраці з іноземними видавцями і агентами.

Автор, який дебютував зі Старим Левом, Ілларіон Павлюк розповідав Мар’яні Савці та учасникам дійства про письменницьку стратегію. Його книжки за короткий час встигли зайняти важливі місця на стелажах і в серцях лев’ячої спільноти.

Андрій Лесів і Романа Романишин (Творча майстерня «Аґрафки») розповідали про синергію з видавництвом, 8 років співпраці і уваги до їхніх проєктів в Україні та за межами.

Фінальним акордом святкування був поетично-музичний концерт, на який завітали Катерина Міхаліцина, Остап Сливинський, Юлія Мусаковська та Галина Крук.

Їхні вірші звучали поміж піснями Тріо «Мар’яничі», Оксани Караїм та Павла Табакова з донькою Анастасією. Мар’яна Савка і Таня Пилипець у ролі ведучих багато жартували, згадували і заряджали аудиторію добрим настроєм.

Друзі Старого Лева бажали многая-многая літа та підспівували пісню на слова і музику Мар’яни:

«Є у місті Львові Лев Старий.

Він, хоч і зубчатий, та не злий.

Котика і мишку вчить читати книжку

І усіх веселих малюків.

Котика і мишку вчить читати книжку

І усіх веселих малюків.

А в Старого Лева друзі є,

З ними Лев наш книги видає.

Котику і мишці – кожному по книжці

І усім веселим малюкам.

Котику і мишці – кожному по книжці

І усім веселим малюкам».

Дякуємо усім, хто був у цей день і ці 20 років разом із нами. Любимо вас! 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage