Stary Lev Logo

Костянтин Грубич: «Роки роботи над «Смачною країною» того вартували»
У київській книгарні «Буква» відбулась інтерактивна презентація кулінарної книги Костянтина Грубича «Смачна країна», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева» та зібрала під обкладинкою рецепти з усіх 24 областей України та Криму. 
 
Під час презентації Костянтин готував страву «карпаччо по-луганськи», яку колись показав йому відомий у луганську лікар Валерій Авершин, і всі гості мали можливість скуштувати цю просту у приготуванні та смачну пісну страву.
 
«Насправді, це не книжка українських народних рецептів, - зізнається Костянтин, - це книжка про те, як готують у тій чи іншій області, про те, що ввійшло з різних культур у нашу і ми тепер тим користуємося. У тому числі - ось такий відголосок Італії – карпаччо. Я не кухар, але коли приготування  є не обов’язком, а відпочинком, мені це дуже подобається». 
Телеведучий розповів, як ідея книги народилася під час зйомок програми «Смачна країна» та подорожей Україною у пошуках традиційних для її регіонів рецептів. 
 
«Моя роль у проекті  була цікава – я їздив на батьківщину запрошених героїв та шукав традиційну місцеву страву у їхніх родичів, друзів, сусідів чи просто у земляків. Глядачам такий формат дуже сподобався, бо він був живий, а люди щирі та безпосередні. Так ми об’їздили всю Україну. І тут Мар'яна Савка, головний редактор «Видавництва Старого Лева», запропонувала мені написати книжку на основі знятих сюжетів. Але пройшло багато часу до того, коли я повернувся до цієї ідеї. Книжка вийшла чудова, я розумію, що всі роки роботи над «Смачною країною» того вартували».
Костянтин розповів гостям презентації цікаві історії про те, як страви потрапляли до книжки, про пригоди під час їхніх пошуків, про спілкування з мольфаром Нечаєм та з іншими цікавими людьми, за допомогою яких книжка «Смачна країна» стала живою та користується неабиякою популярністю у читачів.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно