Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Костянтин Грубич приготував «Карпаччо по-луганськи» у Львові
У понеділок, 26 жовтня, у львівському Театрі пива «Правда» відбувся кулінарний майстер-клас Костянтина Грубича та презентація його книги «Смачна країна», що вийшла у «Видавництві Старого Лева».  Костя представив публіці рецепти простих та недорогих українських страв, які він записав під час створення сюжетів для передачі «Смачна країна». А відвідувачі майстер-класу мали змогу посмакувати «Карпаччо по-луганськи» та «Шахтарським тормозком».
 
Написанню книги передувала однойменна телепередача «Смачна країна», що впродовж кількох років виходила на телеканалі «1+1». «Кожен випуск писався з двох локацій: з дому Олександра Пономарьова, куди він запрошував гостя та готував з ним страви, та з найвіддаленіших міст і сіл України, куди зі знімальною групою їздив я. Регіон обирали залежно від того, звідки родом був гість Сашка, - розповів гостям майстер-класу Костянтин. - Ніколи не забуду, як приїхали у Верхній Ясенів у гості до мольфара Нечая, а він навідріз відмовився готувати банош. Мені діватися нікуди - знімальний процес іде - попросив, щоб приготував бодай щось на камеру. Нечай (нині покійний) холостякував і особливою чистотою його оселя не відзначалася: наколотив мені у засмальцьованій кружці  «цілющого» кавового напою і наказав пити. Я хоч-не-хоч, а мусив випити цю каву зі сметаною і прокоментувати на камеру, мовляв, дуже цілющий напій. А потім ми зі знімальною групою, на ніч дивлячись, ходили по Яворові (куди нас послав Нечай) і вмовляли, аби хтось нам показав, як готується справжній банош. Благо, Івано-Франківщина не без добрих людей - нас прийняли гостинні господарі Галина і Петро Михальчуки у прекрасній світлиці. Рецепт їхнього баноша тепер докладно описаний у книзі «Смачна країна», в розділі «Івано-Франківщина». А обкладинку книги прикрашають «Котлети по-донбаськи» за ексклюзивним рецептом дружини Сергія Сивохо Тетяни».
Усі розділи книги поділені за місцевістю, де був записаний рецепт. Є тут і «Кава по-татарськи» з Криму, і «Цілющі голубці» з Київщини, і «Бобальки з гриблянкою» із Закарпаття. «Ця книга об'єднує гастрономічні смаки українців, - каже Грубич. -  Саме тому кулінарні майстер-класи також мають об'єднувальну функцію: у Краматорську я готував запорізький «Кандьор», в Ужгороді - дніпропетровські «Царичанські товченики», а у Львові - «Карпаччо по-луганськи». Хоч Костя й жартував, що львівській публіці догодити нелегко, але «Карпаччо по-луганськи» вдалося: відвідувачі смакували стравою, брали автографи й дякували автору за майстер-клас.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage