Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев розклав на полицях книгарень ще одну неймовірну новинку! Книга Іана Гейдна Сміта «Коротка історія фотографії» у перекладі Тетяни Савчинської влаштує читачам екскурсію світом фотомистецтва. Екскурсію, після якої може змінитися ваше сприйняття зображень…

У новому виданні — історія цього особливого мистецтва, найбільш відомі й знакові фотографії, світлини культових митців від початку ХІХ століття до періоду сучасного цифрового фото. Іан Гейдн Сміт допоможе вам у всьому різноманітті жанрів і тем. Розповість, як фотографії змінювали світ. Опише особливості найважливіших технік при роботі зі знімками.

«Коротка історія фотографії» не лише зробить вас обізнаними у фотомистецтві, а й справді дещо змінить оптику і сприйняття зовнішнього світу. Урізноманітнить мистецький смак. Підсилить відчуття красивого.

«Почавши роботу над перекладом, мені потрібно було передусім зрозуміти фотосвіт, щоб зрештою навчитися розмовляти його мовою. Довелося дуже багато читати, вивчати термінологію і шукати правильні відповідники, а сам процес перекладу був би значно швидшим й простішим, якби вже існували подібні видання українською мовою, і якби була доступна усталена термінологічна база. Тому я дуже вдячна редакторці Вероніці Гуменюк за чуйне і фахове редагування, завдяки якому переклад набув чіткості і плавності, — розповідає перекладачка Тетяна Савчинська. — Цю книжку можна читати по-різному: можна обрати свого улюбленого фотографа/фотографиню і простежити траєкторію їхньої творчості на фоні історичних процесів розвитку фотографії, зауважуючи, що було інакшого та інноваційного, а що — відбитком епохи; або ж можна прослідкувати, як фотографія в історичному зрізі віддзеркалювала подібності, або ж, навпаки, оприявнювала розбіжності з іншими мистецькими течіями.

Це видання не претендує на вичерпність, утім пропонує стислий огляд усіх головних жанрів у фотографії і аналіз провідних знімків, що, значною мірою, сформували наше сприйняття фотографії як мистецтва і творчої практики. А ще ця книжка — гарна нагода поглибити своє розуміння фотографії як виду мистецтва, з яким ми, завдяки розвитку технологій, маємо можливість взаємодіяти чи не щодня».

Іан Гейдн Сміт — дослідник і популяризатор історії кіно і фотографії, а також кіножурналіст, радіоведучий, редактор журналів «Curzon Magazine» і «BFI Filmmakers». Автор численних статей у виданнях «Time Out», «Vertigo», «Metro», «Kamera» і «Scope» про кіно і фотографію.

Переклад та публікацію цієї книги підтримує Європейський Союз за програмою «Дім Європи».

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage