Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Компаньйони для відпустки: 10 книжок, які подарують чудове літо
Літо у наших краях буває різним. Спекотним, дощовим, грозовим, холодним, помірним — хто знає, яким воно буде під час вашої довгоочікуваної відпустки. Але є один перевірений рецепт гарного відпочинку — чудова компанія. Обирайте компаньйонів з числа неймовірно свіжих, розумних і захоплюючих книжок.
 
Тетяна Гордієнко, WoMo
 
Вище від моря
Франческа Меландрі, «Нора-Друк»
 
Франческа Меландрі — одна з найпотужніших сучасних італійських авторок. Її роман «Ева спить«, який вийшов у майстерному українському перекладі Мар`яни Прокопович минулого року, сподобався багатьом вибагливим читачам. Це була перша книжка з «трилогії батьків», як її називає Меландрі. Другу ж книжку, роман «Вище від моря», було презентовано зовсім недавно і вона теж чудова, надихаюча історія родини, батьків і дітей, насильства, кохання і надії на нове життя. Дія другого роману відбувається на прекрасному середземноморському острові, де розташована в’язниця суворого режиму, до якої приїхали двоє відвідувачів. І ця зустріч двох незнайомців: чоловіка і жінки, близькі яких якимось незбагненим чином дійшли до вчинення тяжких злочинів, стане доленосною, розчинить почуття провини, допоможе зрозуміти не тільки сімейну історію, а й певний період історії Італії.
 
Зіпсовані діти
Філіп Еріа, «Фабула»
 
За цей роман Філіп Еріа отримав найвищу літературну нагороду Франції — Гонкурівську премію. «Зіпсовані діти» вийшов друком у 1939 році, у складний для старої Європи час, коли всі усталені моральні норми опинилися під питанням. Головною героїнею роману є молода дівчина Агнес, дочка заможних буржуа, у якої складні і напружені відносини з батьками, яких вона не поважає і які не розуміють її. Дворічна поїздка до Америки стала для Агнес справжнім ковтком свободи, часом першого кохання та екзаменом на зрілість. Але чи витримала його юна буржуа?
 
 
Іншалла, Мадонно, іншалла
Міленко Єрґович, «Видавництво Старого Лева»
 
Ситуація з присутністю на нашому книжковому ринку балканських авторів стрімко поліпшується: зустрічайте один із бестселерів сезону, написаний відомим боснійським і хорватським письменником та журналістом Міленко Єрґовичем. Якщо ви захоплюєтесь «осучасненою» етномузикою, то книжка «прозових реміксів» боснійських севдалінок — традиційних меланхолійних, драматичних пісень, викличе таке само захоплення. Севдалінки — пісні про кохання й бажання, вони мелодраматичні, зіткані зі східних, європейських та сефардських мелодій, ритм та темп можуть змінюватись у одній пісні. Єрґович намалював портрет Боснії, яка є перехрестям Сходу та Заходу, колишньою землею Османської та Габсбурзької імперій, частиною екс-Югославії, краєм, де життя різне, кольорове, суворе, іноді жорстоке, завжди прекрасне.
 
Містер Сплітфут
Саманта Гант, #книголав
 
«Містера Сплітфута» можна сміливо відносити до найдобірніших готичних романів. Чудовий вибір для тих, кому для повного релаксу не вистачає трохи адреналіну. Північ штату Нью-Йорк — досить похмуре місце саме по собі, але якщо йдеться про дівчат-сиріток, які знаходяться під опікою релігійного Батька і намагаються позбавитись його за допомогою спіритизму, то картинка виходить зовсім моторшна. Релігійний фанатизм, містика, сексуальна експлуатація і загадкове мовчання однієї з сестер — частини розповіді про болюче дорослішання у сучасному світі.
 
Добрі передвісники: ґрунтовні й вичерпні пророцтва Агнеси Оглашенної
Тері Пратчетт, Ніл Гейман, «КМ-Букс»
 
Як щодо кількох днів елегантного гумору на тлі кінця світу? Уявіть, що кінець світу згідно книги «Вичерпних та ґрунтовних пророцтв Агнеси Оглашенної» вже зовсім близько: на дворі дощить жабами, Атлантида піднімається з морських глибин, все йде до кінцевої битви Добра і Зла. Йде, але не дійде. Тому що якщо наш світ загине, то чим будуть займатися демони й янголи? Після кінця світу на них чекає те ще робоче навантаження, то ж краще цей Апокаліпсис саботувати. Антихрист теж не проти залишити все як є — він ріс щасливою дитиною і не хоче втрачати місце, де йому добре. Головні герої анти-Апокаліпсиса: янгол Азіфраель, який збирає книжки і демон Кроулі, шанувальник групи «Queen».
 
Вежа блазнів
Анджей Сапковський, «Клуб сімейного дозвілля»
 
Історичне фентезі може перетворити вашу відпустку на захоплюючу пригоду, особливо коли йдеться про автора суперпопулярної серії «Відьмак». Історичний фон — початок гуситських воєн у Чехії (а згодом і по всій Центральній Європі), коли реформатори повстали проти католиків. Головний герой — шляхетний воїн, лікар та трошки розбійник Рейневан, який шукає винуватців у смерті брата та намагається зрозуміти, на якому боці у війні йому бути. Відьми, лицарі, кохання та війна — все, що потрібно для того, щоб відчути себе героєм фантастичної саги, а не просто відпустки.
 
Ящірка та її хвіст
Христина Козловська, «Discursus»
 
Невеличка і дуже особлива книжка. Як давно ви читали казки? Не для ваших малюків, а для вас? Перед вами — книжка казок для дорослих «Ящірка та її хвіст». Ви ніколи не думали над тим, що рішення багатьох ваших проблем і внутрішніх конфліктів може знайтися завдяки кільком невеличким історіям, ніби й знайомим з дитинства, але написаним з розкриттям нових, дорослих сенсів? Одкровення. Назвемо цю маленьку книжечку так.
 
За мить до падіння
Ноа Гоулі, «Віват»
 
Майстерний, динамічний, напружений і чудовий триллер-детектив про… падіння літака, тож поміркуйте, чи брати саме цю книгу, якщо подорожуєте повітрям. Книжка починається з того, що літак вже впав і лише двоє людей врятувалося: художник-невдаха Скотт Барроуз, який опинився на борту літака випадково, і чотирирічний Джей-Джей, син відомого медіамагната Девіда Бейтмана. Чому літак впав, які таємниці кожного з одинадцяти пасажирів приватного борта призвели до катастрофи? Динамічне розслідування і нічого зайвого.
 
Три сили. Як виховують в успішних спільнотах
Емі Чуа, Джед Рубенфелд, «Yakaboo Publishing»
 
Можливо, і вам ще виховувати себе не пізно, але, звісно, ця книжка знадобиться тим з нас, у кого є діти, за успішність і щастя яких ми уболіваємо. Автори дослідили як впливають методи виховання та цінності спільнот, в яких зростають діти, на їхній подальший успіх у житті. Вивчали вони різні спільноти в Америці, для найуспішніших визначили комбінацію з трьох чинників, які автори назвали Трьома силами: відчуттям вищості, загроженістю й здатністю контролювати імпульси. Що це за спільноти, в яких ростуть успішні люди і як допомгти вашій спільноті опанувати ці Три сили? На пошук відповіді варто витратити все літо.
 
Забуті історії міст: як багатство та культурний розвиток здобуваються толерантністю
Арі Турунен, «Видавництво Анетти Антоненко»
 
Місто влітку — не найкраща локація для відпустки, але місто — це завжди найцікавіший продукт людської цивілізації. Фінський соціолог кличе нас у подорож до давніх та сучасних Мілета і Александрії, Паталіпутри, Багдада і Ханчжоу, Флоренції, Ісфахана, Амстердама і Сан-Франциско. Що у них спільного? Толерантність і відкритість до сприйняття іншості — передумови культурного розвитку та заможного життя. Замислимося над цим і зробимо наші міста кращими.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage