Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Коли твій викладач – робот
The Wall Street Journal, кадр з фільму «Ex Machina», 2015
 
У Технологічному інституті Джорджії (США) штучний інтелект на ім`я Джилл Вотсон півроку працював онлайн-викладачем для трьох сотень студентів комп`ютерних спеціальностей, і жоден з них не запідозрив, що Вотсон – не людина. 
 
На пошту інституту кожного семестру надходить близько 10 тисяч листів від студентів. Оскільки асистенти та працівники не встигають опрацювати всі питання та дати на них відповіді, було вирішено залучити до цього процесу спеціальну навчальну програму.  Про це розповів професор комп`ютерних наук Ашок Гоел. 
 
Команда інституту адаптувала робота для роботи зі студентами, навчала Джилл відповідати на питання, орієнтуючись на попередні повідомлення. За словами професора Гоела, робот, на відміну від чатботів, дає відповіді на запитання лише, якщо впевнений більше ніж на 67%.  Також професор зазначає, що через рік Джилл зможе опрацьовувати 40% запитань студентів, і це забезпечить більше часу на роботу з іншими проектами для викладачів. 
 
Джилл Вотсон в онлайн-режимі допомагала з дипломними роботами студентам, які спеціалізуються на вивченні штучного інтелекту, заохочувала до обговорення текстів та нагадувала про дедлайни.
 
Цікаво, що за період роботи Джилл, жоден із 300 студентів не запідозрив, що це робот, а не людина. Дехто із студентів зазначає, що уявляв Джилл як молоду жінку, старше 20 років, яка ймовірно працює над докторською дисертацією. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage