Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Колекцію речей Сільвії Плат продадуть на аукціоні
Унікальні видання та рукописи, одяг та ювелірні вироби, меблі та друкарська машинка… Ці та багато інших речей, що належали авторці роману «Під скляним ковпаком», відомій американській письменниці Сильвії Плат, будуть виставлені на продаж в аукціонному домі «Bonhams» у Лондоні наприкінці березня. 
 
 
Про продаж приватної колекції Сильвії Плат повідомила донька письменниці – Фріда Г`юз. Серед лотів – авторський примірник твору «Під скляним ковпаком», а також друкарська машинка, на якій авторка написала свій єдиний роман. Книгу оцінюють у 112 тисяч доларів, машинку – у 85 тисяч.
 
Окрім фурнітури, одягу та біжутерії, шанувальники письменниці також зможуть придбати і кулінарну книгу з коментарями Плат. Окрім того, на аукціоні представлять ескіз Г`юза, намальований Плат під час їхнього медового місяця. За оцінками, вартість малюнка сягне 42 тис. доларів. Цікавим лотом є і примірник Оксфордського словника, який Плат і Г`юз придбали собі як різдвяний подарунок у 1956 році. У словнику вони зазначили свої імена, дату їхнього одруження та дати народження їхніх дітей.
 
Також до колекції входить чимало книг з різними присвятами Г`юза Плат. Наприклад, перше американське видання його збірки віршів «The Hawk in Rain» 1957 року, з підписом: «Сільвії, бо книга належить тобі так само, як і моя любов».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage