Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжка української письменниці Олі Русіної «Абрикоси зацвітають уночі» вийшла польською мовою у видавництві Wydawnictwo Dwie Siostry! Польське видання під назвою «Morele rozkwitają nocą» та з оформленням Єви Стясні переклала Йоанна Маєвська-Грабовська.

На зображенні може бути: щоденник, книга та текст На зображенні може бути: книга та щоденник Можливо, це зображення (книга, щоденник та текст «Mam taką teorię, że życie czasie wojny robi się.. jakby mniej zauważalne. Chowa się. Ale się nie zatrzymuje. Ludzie mniej się śmieją, ale nadal się uśmiechają. Latarnie w miastach zapalają później. drzewa rozkwitają nocy, kiedy nikt nie widzi.»)

Письменниця поділилась фотографіями книги та своїми враженнями про це видання на своїй фейсбук-сторінці:

«Окрім того, що історія має справді чудовий переклад (з приємністю згадую наші переписки з перекладачкою та редакторкою, уважне уточнення деталей з їхнього боку, як людина що сама час від часу перекладає — знаю як це часом складно і дуже це ціную) і магічну обкладинку, це ще й моє улюблене польське видавництво, удома маю їхні переклади Марії Парр, Йоке ван Леувен і Лорен Волк. 

Цікаво, як цю історію сприймуть за кордоном — досі про це не замислювалася, але, певно, це буде інакше, ніж в Україні за останні майже два роки».

    

Вітаємо авторку і надзвичайно тішимось цій новині!

  

Про книгу:

Високо в небі над Донбасом літав безпілотник, а потім він зустрів хлопчика Устима і його собаку Жменьку. Життя поблизу окупованих територій, де живе хлопчик, — незвичне, але й там можна зустріти справжнього друга, побачити світ іншими очима і знати, що на твоїй вулиці неодмінно цвістимуть абрикоси.

У цій книжці багато такого, що може здатися казкою, але вона про справжніх людей і безпілотників, які досі літа­ють й охороняють українські землі, а ще — мріють. Тому, коли закінчиться війна…


До речі, нагадуємо, що 10 грн від продажу кожного примірника цієї книжки Видавництво Старого Лева перераховує у Благодійний Фонд «Голоси дітей», який допомагає постраждалим дітям та сім'ям з усієї країни.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage