Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжки Старого Лева – серед найкращих дитячих видань за версією проєкту БараБука
Простір української дитячої книги БараБука назвав найкращі книги 2019 року у галузі дитячої та юнацької літератури. Серед переможців – кілька книг, що вийшли у «Видавництві Старого Лева». Радіємо та вітаємо авторів й ілюстраторів!
 
Найкращою поетичної книжкою року стала збірка віршів для малечі від Катерини Міхаліциної з ілюстраціями Юлі Пилипчатіної «Дмухавка та інші пухнасті вірші».
 
Першою серед книжок-картинок обрана книга «Піратський маршрут», яку написала Галина Малик і намалювала Грася Олійко.
 
Звання найкращої підліткової книжки року здобула історія від Валентини Захабури «Лепрекони».
 
Першість серед пізнавальних видань вибороли книжка Юлі Смаль «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся» з ілюстраціями Наталії Олійник та абетка-енциклопедія «Сковорода від А до Я», яку написав Леонід Ушкалов та намалювали Володимир і Людмила Стецьковичі.
 
У номінації «Важливі речі» перемогу отримала книжка Тані Стус «Рі(з)дні люди» з ілюстраціями Марти Кошулінської. 
 
Номінація «Варто читати» стала переможною для пізнавальної «Книжки про сміття» Галини Ткачук з художнім оформленням Антона Селлешія. 
 
Спеціальну відзнаку від Столичної правової фундації здобула книжка «Я і КонституціЯ», яку створили Лариса Денисенко, Олександр Ільков, Андрій Стельмащук, Альона Шуліма та Женя Олійник. Книгу відзначили за популяризацію правових знань серед дітей.
 
Також онлайн-медіа про освіту і виховання «Освіторія» відзначило книгу «Сковорода від А до Я». 
 
Нагадаємо, що проєкт української дитячої книги БараБука щороку обирає найкращі видання для дітей, які були створені українськими авторами та видані в Україні протягом року. Цьогоріч до довгого списку потрапило 50 видань, з яких 30 боролися за перемогу як фіналісти.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage