Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжковий Арсенал та Одеський кінофестиваль шукають книжки для екранізацій
В українських книг стане ще більше шансів бути екранізованими! Цьому сприятиме нова ініціатива, яку запустили фестиваль Книжковий Арсенал та Одеський міжнародний кінофестиваль. «Book Pitch» — проєкт, що має на меті знайти сучасні українські твори для кіноадаптацій.
 
Подати заявки на участь у конкурсі можна до 31 березня включно. Автори, видавці та літературні агенти можуть запропонувати до розгляду художні твори, опубліковані з 2018 до 2020 роки накладом понад тисячу примірників.
 
Журі проєкту у складі відомих кінокритиків, продюсерів, режисерів, сценаристів та літературних критиків обиратимуть переможців «Book Pitch» у кілька етапів. Перший етап відбудеться наприкінці травня в межах Х Книжкового Арсеналу, а фінал – протягом 10-18 липня на Film Industry Office Одеського міжнародного кінофестивалю: там стануть відомі назви 5 творів-переможців. Саме найкраще п’ятірку книг, що мають потенціал перетворити на фільми,  рекомендуватимуть українським та міжнародним інвесторам кіноіндустрії для майбутньої екранізації.
 
«Проєкт "Book Pitch" спрямований не просто на пошук сучасних книг, які потенційно можуть бути втілені на широкому екрані. Це можливість для письменників донести свої твори до представників української та міжнародної кіноіндустрії, які завжди в пошуку нових ідей та якісних сценаріїв», – зауважила генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич.
 
«Сподіваємося, що цей пітчинговий проєкт пожвавить літературну спільноту та сприятиме популяризації творів сучасних українських авторів, а учасники отримають новий цікавий досвід та фахову експертизу своїх ідей», — додала координаторка Книжкового Арсеналу Юлія Козловець.
 
Детальніше про конкурс читайте на сайті Одеського міжнародного кінофестивалю.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage