Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжковий Арсенал 2016: новинки для дітей і підлітків
БараБука
 
Як легко розгубитися на величезному книжковому ярмарку, де стільки всього цікавезного! І поміж усім цим треба вибрати найкращі книжкові новинки для своїх дітлахів! БараБука допоможе вам скласти читацькі списки до «Книжкового Арсеналу» 2016, що відбудеться в Києві 20–24 квітня.
 
Перед вами – новинки дитячої та підліткової літератури від українських видавців, для зручності ми поділили їх за видавництвами, перекладні книжки й твори українських авторів в одному списку. Збережіть собі цей лінк, оскільки книжки будуть щоразу додаватися ;)
 
ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА:
 

«Сузір’я Курки», Софія Андрухович, ілюстрації – Мар’яна Прохасько
 
У «Сузір’ї Курки» все навпаки: головна героїня тут – не дівчинка, а старенька бабуся Марія, яка живе високо в горах зі своєю улюбленою куркою Марічкою. Марія не припиняє з широко розплющеними очима дивуватись із цього світу і щодня відкриває для себе щось нове. Заради своїх друзів, дідусів Кулінського і Зелінського, Марія долає власні страхи і вирушає до темного лісу, в якому водяться кабанюки з крученими хвостами, ведмедевзі, які іклами розгризають скелі, а кігтями перетинають стовбури сосон, та інші чудовиська. На Марію з Марічкою в лісі чекають небезпеки, несподіванки, відкриття і справжні пригоди. Виявляється, що в лісових хатинках не завжди живуть лихі істоти, і що діти бувають хоробрішими й відповідальнішими від дорослих, і що навіть для літньої людини щось постійно трапляється вперше.
 
«Сузір’я Курки» – це історія про дитинство і старість, про зв’язок між живими істотами і природою, про емпатію і страхи, про бабусю і дівчинку, рись і кота, про курку Марічку і велику зоряну курку Іскру, яка дивиться з небес.
 
У книзі використано фото Олени Субач.
 

«Джордж і ключ від Всесвіту», Люсі та Стівен Гокінг (переклад Ганни Лелів, обкладинка – творча майстерня «Аґрафка»)
 
«Джордж і таємний ключ до Всесвіту» – це велика пригода, у якій найвідоміший фізик-теоретик сучасності Стівен Гокінґ та його донька Люсі розкривають захопливі таємниці Всесвіту. Завдяки цій книзі юні читачі дізнаються більше про зірки, планети та їхні супутники, чорні діри та багато іншого.
 
Вперше у «Видавництві Старого Лева» книга вийде з особливою палітуркою: під скретч-покриттям ховається загадка для маленьких та дорослих дослідників. Хочете знати, що намальовано під сірими плямами, – просто зітріть скретч-покриття монеткою. Дизайн обкладинки – Творча майстерня «Аґрафка». 
 
 
 
 

«Чи вмієш ти свистати, Юганно?», Ульф Старк (переклад Галини Кирпи, ілюстрації Ольги Гринюк)
 
Дідусі існують, щоб ловити з онуками рибу і вчити їх свистати – так гадає Ульф і переконує в цьому свого друга Берру. І не біда, що в Берри дідуся немає – є місце, де його можна знайти. Так герої повісті «Чи вмієш ти свистати, Юганно?» знайомляться з дідусем Нільсом, і ця дружба дає їм найважливіший у житті досвід чуйності та любові.
 
Ульф має найкращу у світі сестру, яка не верещить і не смикає його за чуба. Адже вона – ангел. Такою її уявляє собі Ульф, тому з ним відбуваються кумедні пригоди.
1996 року книжка «Моя сестра – ангел» з ілюстраціями відомої шведської художниці Анни Геґлунд (Хьоґлунд) отримала найпрестижнішу у Швеції відзнаку Augustpriset (премію ім. Авґуста Стріндберґа) у номінації «Найкраща книжка для дітей та підлітків».
 
Книжку видано за підтримки Шведської ради з питань культури KULTURRÅDET.
 
Повний текст - у джерелі
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage