Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжковий 2021-й: що готує для читачів Старий Лев
У новий рік – з новими силами, планами і книжками! У 2020-му команда Старого Лева підготувала для дорослих і маленьких читачів з сотню цікавезних історій, а у 2021-му плануємо ще більше яскравих новинок від українських та іноземних авторів, на вас чекають продовження вже улюблених серій та зовсім нові книжкові відкриття. Обрати щось для себе зможе кожен і кожна. А поки занотовуйте очікувані новинки у ваш wish-list.
 
Художня українська проза і поезія для дорослих читачів
 
 
(художнє оформлення – Адріана Чуніс)
 
Уже в січні українських читачів потішить роман «Спитайте Мієчку». У центрі історії – сестри Мієчка і Лілічка. Що робити сестрам, яким так легко загубитися у власних думках і бажаннях у великому місті? Все наче й добре, але хочеться поставити життя на паузу, хоча б до вересня, та повернутися у місце свого дитинства. Заплетені стіни старого будинку відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч.
 
Але літо час не спиняє: на порозі будинку з’являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Всі у цьому домі — і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо іде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми і рішення біжать наввипередки.
 
«Залізна вода», Мирослав Лаюк
(художнє оформлення – Іван Шкоропад)
 
Хто пробував пройти слідом Лесі Українки в найдальше карпатське село? Ця «слабосила, хора дівчина» гірські маршрути долала безстрашно, нарівні з усіма; місцеві досі передають легенди. Чи залишилося в цьому краї щось ще, окрім суперечливих свідчень про Лесю, Франка, родину Окуневських? А якщо раптом – так?.. У романі розгортається детективна історія, пов’язана з головною жінкою української культури. Як далеко готові зайти у пошуках артефактів театральна режисерка, столяр високого класу та школярка, що пише роботу для Малої академії наук?.. Як на початку минулого століття зустрічатимуть та йтимуть за Лесею невідома поетка, проста гуцулка, плотогон і черниця-бернардинка? Дізнаєтеся у новому романі автора книг «Баборня» та «Світ не створений» Мирослава Лаюка.
 
«Смерть Лева Сесіла мала сенс», Олена Стяжкіна
 
Новий роман Олени Стяжкіної – про нашу війну й про долі людей, випадково поєднаних у Донецькому пологовому будинку в 1986-му.
Це перший текст Стяжкіної українською, втім, за задумом авторки він український лише наполовину, бо в ньому показана зокрема зміна мови разом зі зміною характерів. Себто починається текст російською й поступово «українізується».
 
 
(Ілюстрації – Юрко Іздрик, обкладинка – Альона Олійник)
 
У новій збірці віршів Юрка Іздрика виникає особливий оптичний ефект наближення до самої зіниці ока. Так близько, що опиняєшся всередині вірша, зрештою, всередині життя поета чи ліричного героя і проживаєш як своє власне, таким воно є реальним. Може, в цьому і полягає феномен Іздрика. Яким би він не був тонально різним — чи пронизливо ліричним, чи жорст­ко іронічним, він залишається рідним, твоїм, тобою віддзеркаленим. Тут, окрім віршів, є ще й колажі поета, ці «інші речі» проступають у словах і малюнках, тим самим творять тіло однієї єдиної речі — книжки як артефакту життя.
 
«Таємниця старого лами», Дорж Бату
(Художнє оформлення – Ярина Жук)
 
«Таємниця старого лами» – це не просто збірка оповідань про Вчителя, як може здатись на перший погляд. В її основу лягли реальні події з життя Доржа Бату, а також реальні персонажі, котрих автор закрутив у сюжет, що триматиме читача у напрузі до останньої сторінки. Як і у попередніх історіях, кожен читач знайде у цій книжці щось своє: для когось ця історія привідкриє таємниці Вчення і буддійського світосприйняття. Для когось вона буде екскурсом у жорстоку радянську історію і покаже, що доля усіх народів, що були загнані у СРСР, виявилася трагічно схожою. А для когось вона буде просто неймовірно веселою і сумною водночас, детективною пригодою двох хлопчаків та їхнього старого Вчителя Чімітдоржа-лами.
 
Іноземна художня література для дорослих читачів
 
 
«Кактус», Сара Гейвуд
(Переклад – Олександр Михельсон, художнє оформлення – Анастасія Стефурак)
 
Люди не розуміють, як поводитися із Сьюзен Ґрін – сім'я і колеги вважають її колючою і небалакучою. Їм важко її зрозуміти. Однак Сьюзен прекрасно розуміє саму себе, і їй цього досить. Вона впевнена: все буде добре до тих пір, поки вона уникає свого молодшого недолугого брата Едварда і живе на самоті. Але позапланова вагітність змушує Сьюзен зануритися в численні дрібні проблеми: зі своїм чоловіком, якого вона вважає за краще бачити лише пару разів на тиждень, з братом і його настільки ж недолугим приятелем Робом, з колегами, друзями і навіть із сусідкою. Сьюзен складно залишатися все такою ж «колючкою», адже її життя змінюється надто стрімко. Але не сумнівайтеся, вона з цією складністю впорається.
 
До речі, цьогоріч компанія «Netflix» оголосила про екранізацію книги за участі Різ Візерспун.
 
 
«Розмови з друзями», Саллі Руні
(Переклад – Анастасія Коник, обкладинка – Назар Гайдучик)
 
Нова, перша за рахунком, книга авторки бестселера «Нормальні люди» Саллі Руні розповідає історію Френсіс і Боббі, двох студенток з Дубліна. Одного разу вони знайомляться із заміжньою парою, і незабаром в компанії з’являються любовні трикутники, які можуть зруйнувати стосунки і дружбу... Книги Саллі про найбільш важливі речі: любов, сексуальність, дружбу, успіх, ревнощі. Крім усього в сюжетній лінії присутні досить інтимні деталі, а діалоги нагадують читачеві власну переписку з друзями у WhatsApp або Facebook. 
 
Незабаром сервіс «Hulu» презентує екранізацію книжки.
 
 
«Клара і Сонце», Кадзуо Ішіґуро
(Переклад – Ганна Лелів, обкладинка – Оксана Йориш)
 
У 2021 році на читачів чекає приголомшливий роман від автора книг «Не відпускай мене», «Залишок дня», «Похований велетень», «Ноктюрни» та «Художник хиткого світу» Кадзуо Ішіґуро. Ця історія від володаря Букерівської та Нобелівської премій запитує: що означає кохати? Захопливий подвиг світобудови, роман вишуканої ніжності та бездоганної стриманості «Клара і Сонце» – це міжнародна літературна подія. І це перша книга, яку автор написав після здобуття Нобелівської премії з літератури.
 
 
«Свято, яке завжди з тобою», Ернест Гемінґвей
(Переклад – Ганна Яновська, обкладинка – Анастасія Стефурак)
 
«Свято, яке завжди з тобою» — легендарна книжка Ернеста Гемінґвея, що відтворює яскравий образ післявоєнного Парижа 20-х років ХХ століття.
 
1956 року письменник знайшов валізу, яку колись залишив у підвалі готелю «Ріц» у Парижі багато років тому. У валізі був блокнот із нотатками про його молоді роки і паризьке життя. З тих записів народилася книжка, яка побачила світ уже після смерті автора. З нею читач занурюється у неповторну атмосферу затишних паризьких кафе, відчуває гомін вуличок і тишу музеїв та художніх виставок, гамір і азарт кінних перегонів, смаки та запахи і дух нестримної творчості одного з найкращих американських письменників XX століття.
 
 
«Дама з Долини», Кетіль Бйорнстад
(Переклад – Наталя Іваничук, художнє оформлення – Анастасія Стефурак)
 
Заключна книга з трилогії норвезького композитора і письменника, після «До музики» і «Ріка», розкриває перед читачем продовження історії Акселя Віндінґа. На юного музиканта Акселя чекають слава та визнання, найкращі концертні зали Європи та похвала мільйонів читачів. Однак його життя попри юний вік повне втрат і трагізму. Чи вдасться Акселю впоратися з іще однією втратою та вберегти свою любов, до музики зокрема – незабаром дізнаєтеся.
 
Також 2021 року на читачів чекають нові історії від Террі Пратчетта, Мілана Кундери, Ернеста Гемінґвея, Жоеля Діккера, Кадзуо Ішіґуро. А ще – книги від Богдана Коломійчука, Ілларіона Павлюка, Наталки Сняданко, Ірини Савки, Юлії Мусаковської, Ярини Сенчишин та ін.
 
Нон-фікшн для дорослих читачів
 
«Готувати по-галицьки», Сергій Пожар
 
У своїй книзі Сергій Пожар описує симбіоз кухонь усіх меншин, що проживали на території від Карпат до Львова і витворювали, зберігали та передавали самобутню галицьку кухню (чи так звану карпатську кухню), а точніше кухню простих людей, які передавали роками рецепти своїм дітям і онукам.
 
Це ошатне видання стане чудовим подарунком для усіх, кому близьке кулінарне мистецтво, та хто прагне більше дізнатися про українську, галицьку кухню.
 
 
«Чому ми спимо. Користаємо з усіх можливостей сну та сновидінь», Метью Вокер
(Переклад – Ксенислава Крапка).
 
Сон – одна з великих таємниць біології людини. Чимало вчених безуспішно намагалися розшифрувати незбагненний код сну, аж доки не розвинулися наукові методи дослідження мозку. Метью Вокер, американський професор нейронауки та психології, значну частину свого життя досліджує вплив сну на здоров'я людини. Учений з'ясував: сон – унікальний спосіб оздоровити мозок і тіло, ба більше – найдієвіший метод відтермінувати старіння. То яким є природний сон? Чому ми бачимо сновидіння і чи можемо ними керувати? Хто спить лише половиною мозку? Як змінюється сон упродовж людського життя? І як врешті подолати безсоння? На ці та безліч інших запитань Метью Вокер дає нам вичерпні, науково обґрунтовані відповіді.
 
 
«Добре бути ірраціональним. Як мислити нелогічно і отримувати несподівані переваги», Ден Аріелі
(Переклад – Дзвінка Завалій)
 
Усі ми маємо важливі завдання, яких нам би хотілось уникнути (особливо, коли за вікном гарна погода). Ніхто не любить «продиратись» крізь стоси рахунків, коли готує звіт у податкову, прибирати подвір’я, дотримуватись дієти, відкладати гроші на пенсію або проходити неприємне лікування чи терапію. Звичайно, в абсолютно раціональному світі прокрастинація не була б проблемою. Ми б просто обчислили цінність наших довготермінових цілей, порівняли їх з короткотерміновою винагородою і зрозуміли б, що ми отримаємо більше, якщо трохи потерпимо зараз. Але не завжди так вдається.
 
Як іноді винагороди і бонуси можуть зробити нас менш продуктивними? Як насправді можуть допомогти незрозумілі вказівки на роботі? Чому існує відмінність між тим, що, на нашу думку, зробить нас щасливими, і тим, що нас насправді такими робить? Кожен розділ цієї книги ґрунтується на експериментах, які Ден Аріелі проводив впродовж багатьох років зі своїми колегами. І вся вона про те, щоб пролити трохи світла на деякі упередження, які впливають на наші рішення у багатьох сферах: від робочого місця до особистого щастя.
 
 
«У розрідженому повітрі», Джон Кракауер
 
Нова історія від автора «У дикій глушині». Оповідь ведеться від першого лиця, і це найсумніша книжка про сходження на Еверест. Майже два десятки альпіністів-любителів вирушають у подорож, яка вартує великих грошей. Кожен має досвідченого інструктора і йде за добре спланованим маршрутом. Усіх попереджено про небезпеки, які чекають у сходженні на гору висотою 8848 метрів. Бажання здолати вершину свого життя перетвориться на трагедію. У розрідженому повітрі мозок втрачатиме мільйони клітин, тіло ослабне, а найдосвідченіші робитимуть одну помилку за іншою. Що ж насправді затьмарює розум за крок до смерті, і чи виправдовує себе мрія, яку здобувають ціною життя? Про це – в книзі Джона Кракауера.
 
 
«Це Караваджо», Аннабель Говард, Ікер Споціо
(Переклад – Ірина Серебрякова)
 
Продовження серії ілюстрованих життєписів розповість про Мікеланджело Караваджо, італійського живописця і засновника європейського реалістичного живопису XVII століття.
 
Митець прославився на всю Італію не лише талантом, а й своїм бурхливим характером та темами, які зображав на полотнах. Яким він був? Чому його життя називають драматичним? І якими роботами увійшов в історію мистецтва? Про це і багато іншого – на сторінках нової книги.
 
Нон-фікшн для діток
 
 
«Маленькі історії Великих людей. Анна Франк» Ізабель Томас
(Переклад – Ольга Ренн)
7+ років
 
Анна Франк була єврейською дівчинкою, яка мріяла стати письменницею. У ранні 1940-і роки Анна з сім’єю переховувалася від нацистів, які окупували її рідне місто Амстердам, та намагалися знищити всіх євреїв у Європі, разом з мільйонами інших людей, яких переслідували просто за те, ким вони народилися.
 
Щоденник, який Анна зберігала протягом років у сховищі, опублікували після Другої світової війни. Цей щоденник став однією з найвідоміших книжок у світі. Він цінний як свідчення поневірянь звичайних єврейських родин у часі війни і як зразок мужності, надії і мрії про краще майбутнє для кожного. Саме про життя Анни і розкаже нова книжка.
 
«Кобилянська від А до Я»
(Авторка – Світлана Кирилюк, ілюстрації – Іван Шкоропад).
7+ років
 
Нова книжка у серії книжок-абеток для родинного читання «Кобилянська від А до Я» розкаже про письменницю-модерністку, учасницю феміністичного руху на Буковині і майстриню драматичної оповіді, близьку товаришку Лесі Українки. Головна «фішка» Кобилянської — в її глибині, в зазиранні в «нутро», у внутрішній світ людини. У цьому й криється революційність її творів.
 
Книжка розповідає про тонку творчу особистість, мрійницю, сміливу і ніжну жінку, яка вміла любити по-справжньому, писати емоційно про сильних духом жінок і любов до рідної землі.
 
 
«Здолай булінг разом із героями казок», Елеонора Форнасарі
(Переклад – Алла Ващук)
8+ років
 
Однією з проблем, з якою стикаються діти із раннього віку, є залякування, цькування з боку однолітків. Ось чому для них важливо бути готовими і знати, як залишатися переможцями. Перші «кривдники», про яких дізнаються діти, — це погані герої з відомих казок. 
 
Ви точно впізнаєте цих 12 супервідомих лиходіїв: зведених сестер з казки про Попелюшку, велетня з казки про Хлопчика-Мізинчика, королеву-мачуху з казки про Білосніжку та інших. Але найголовніше те, що цих кривдників під силу здолати кожному!
 
 
«Кав’ярня. Мій перший бізнес», Юстина Бережніцка, Ізабела Дуджік
(Переклад – Віта Шеремета)
8+ років
 
Як створити свій перший бізнес? Наприклад, відкрити кав’ярню… На сторінках цієї книжки читачі дізнаються про всі етапи створення першого кафе і про нюанси, які трапляються на шляху до запуску власної справи. Тож якщо до цього часу у вас були сумніви, чи бізнес — це ваша стихія, зможете перевірити разом із цією новинкою Підморгує 
 
 
«Домашні улюбленці відомих людей», Анна Ґалло, Кетрін Квінн
(Переклад – Анна Вовченко)
7-12 років
 
У цій книжці – ілюстрована колекція історій про домашніх улюбленців відомих вчених, художників, письменників та музикантів. Ви дізнаєтеся про улюблену пташку Моцарта, яка стала натхненням до створення його відомого концерту для фортепіано з оркестром №17. А також про письменницю Дороті Паркер, яка так любила тварин, що дозволяла парі алігаторів плавати у своїй ванні. А ще про сумного папугу Ейнштейна, якого вчений веселив незвичайними жартами. І про домашнього оленя Фріди Кало, якого вона змалювала на одній зі своїх найвідоміших картин.
 
У цих зворушливих історіях побачите справжній дружній зв'язок між людьми та їхніми домашніми тваринками.
 
 
«П’єр і Місто лабіринтів. Таємниця Замку в хмарах», Хіро Каміґакі, IC4DESIGN
(Переклад – Ольга Горба)
7-12 років
 
П’єр, детектив лабіринтів, знову береться до справи! Прибувши до Канал-Сіті, аби побачити відкриття славнозвісного Яйця-лабіринта, П’єр і Кармен швидко розуміють: щось не так. Підпільна організація планує викрасти яйце і занурити усіх в лабіринтовий хаос! Тож перед героями непросте завдання: дістатися до Замку в хмарах вчасно.
 
У третій-книжці лабіринтів – нові головоломки, приховані предмети, таємничі завдання і ще багато цікавого!
 
Також на шанувальників нон-фікшн книг чекають видання «501 факт, який треба знати з історії», «Хімія огидних речей», новинка із серії про програмування, книга від Шона Кові і ще багато цікавого.
 
Українська дитяча проза і поезія
 
«Осінні віршики»
(збірка віршів українських авторів: Оксана Лущевська, Наталка Малетич, Андрій Содомора, Вікторія Ніколенко, Андрій Бочко, Марія Титаренко, Олександра Орлова, Ірина Лазуткіна, Дмитро Лазуткін, Іван Андрусяк, Галина Кирпа, Слава Світова, Любов Шостак)
3-6 років
 
На найменших читак чекає продовження серії сезонних віршиків від Старого Лева та сучасних українських авторів з ілюстраціями українських художників. Цього разу книжки «Сніговірші» та «Літні віршики» доповнить видання про осінь. А осінь – це коли мама-ведмедиця вкладає ведмежатко спати, коли кишені повні осіннячка-насіннячка, коли дощик танцює по дахах, а садом збирає листя їжачок… Про це і та інші осінні принади – у новій збірці дитячих віршів.
 
 
«Місія "Порятунок". Ведмеді», Євгенія Завалій
(Ілюстрації – Марія Шевченко)
6-9 років
 
Книжка Євгенії Завалій – це історія про те, як важливо звірятам жити у їхньому природному середовищі, і про те, що люди можуть та повинні зробити все від них залежне, аби вберегти тварин від жорстокого ставлення і навіть від вимирання певних видів. В основі сюжету – реальні історії ведмедів з притулку «Домажир» неподалік від Львова, який відвідувала авторка, збираючи матеріал для книги.
 
За сюжетом, маленьку ведмедицю Христю ловлять у лісі і змушують працювати в мандрівному цирку, де панує жорстокість і знущання над тваринами. На щастя, до цирку приходять зоозахисники і звільняють тварин з жахливих умов. Христя потрапляє у притулок, де інші ведмеді, яких визволили з неволі, розповідають їй свої сумні історії. Багато хто з них уже не здатен повернутися до життя в дикій природі. Але це не про Христю. Адже в Карпатах її чекає мама і брат…
 
Ця книжка започатковує серію книг «Місія «Порятунок». Також згодом у серїі вийде книжка «Бджоли».
 
«36 і 6 котів-рятувальників», Галина Вдовиченко
(Ілюстрації – Наталка Гайда)
6-9 років
 
«36 і 6 котів-рятувальників» – нова, уже четверта за ліком книжка котячої епопеї, яку нетерпляче чекають читачі-шанувальники. Цього разу невгамовні хвостаті герої створюють котячу рятувальну службу. Коти виїжджають на виклики, проте відчути себе справжніми рятувальниками їм не вдається. Їх переслідує невдача за невдачею: то витягають з автомата з чіпсами єнота, який не вважає себе потерпілим, то вихоплюють з-під коліс на швидкісній трасі загублений кимось пакунок із сухим кормом, та замість подяки отримують звинувачення у крадіжці… Під час чергового виклику загадково зникає Коментатор-Чорний кіт. Поки друзі скрізь його розшукують, у місті розгортається кампанія з дискредитації котів-рятувальників. Чи вдасться котам вибратися з халеп і небезпек, які на них чигають звідусіль, – читайте у цікавій і динамічній історії вже 2021 року.
 
«У світлі світляків. Там, де тиша», Ольга Войтенко
(Обкладинка – Ана Годісь)
9-12 років
 
У заключній частині трилогії «У світлі світляків» на героїв чекає ще більше пригод, інтриг та випробувань!
 
Вирушаючи у подорож, Єва-Ліза, Тім, Анна та Нік хочуть лише одного – знайти Макса. Та чи можливо знайти когось, коли не знаєш, де шукати, а супроти тебе – сама безмежність? І водночас невже можна залишатися на місці, коли десь далеко, там, де тиша, неодмінно мають бути відповіді? Щоправда, можливо, зовсім не ті, яких сподіваєшся...
 
Іноземна дитяча проза
 
 
«Кепський день містера Брауна», Лу Пікок
(Ілюстрації – Елісон Френд, переклад – Катерина Міхаліцина)
3-6 років
 
Містер Браун — дуже заклопотаний тигр, що працює у дуже важливому офісі й носить на роботу дуже важливий портфель, де лежать дуже важливі речі. Саме тому він постійно тримає свій портфель під рукою. Коли ж портфель губиться, світ містера Брауна перевертається догори дриґом. Він має повернути його! Чи вдасться це містерові Брауну і що ж таке важливе лежить у його портфелі?
 
 
«Стінк: неймовірний хлопчик-коротунчик», Меґан МакДоналд
(Ілюстрації – Пітер Рейнолдс, переклад – Наталія Ясіновська)
6-8 років
 
Неймовірна новина для всіх шанувальників серії книжок про Джуді Муді і не тільки – готуємо переклад першої книги в серії про пригоди брата Джуді Муді — Стінка.
 
Стінк – найнижчий у своїй сім’ї. Найнижчий у класі. Можливо, найнижчий хлопчик у всьому світі. Він змушує свою сестру Джуді щоранку вимірювати його зріст. Стінк готовий на все, що завгодно, навіть їсти горошок і пити молоко, аби лиш хоч трішки підрости. Та Джуді виявляє, що він не росте, а… зсихається! Що ж тепер робити бідному Стінкові?
 
Зустрічайте Стінка Муді в окремій серії книжок. Стінк не лише дошкуляє своїй старшій сестрі Джуді Муді, він любить читати енциклопедію і малювати комікси.
 
 
«Хлопчик, який вирощував драконів», Енді Шеперд
(Ілюстрації – Сара Огілві, переклад – Ольга Ренн)
6-8 років
 
У саду дідуся Томас знаходить дивне дерево із незвичними плодами. Ні про що не здогадуючись, хлопець забирає один плід додому. Яке ж його здивування, коли звідти вилуплюється крихітний дракон! Тож тепер Томасу доведеться навчитися доглядати за справжніми драконами.
 
«Коли мене питають, що ми вирощуємо у дідусевому садку, здається, сподіваються почути “огірки”, “помідори” чи “квасолю”. Гадаю, ніхто не очікує почути у відповідь: “драконів”. Але саме так воно і є. Ми вирощуємо драконів. І мушу вам сказати, від драконів значно більше клопоту, аніж від огірків».
 
 
«Ґарґантіс», Томас Тейлор
(Ілюстрації – Том Бут, переклад – Марта Сахно)
9-12 років
 
«Ґарґантіс» — друга частина з серії «Легенди Морського Аду», продовження історії «Маламандер».
 
Що за гігантська тінь ховається серед блискавок поміж важкими хмарами? Невже Ґарґантіс повернувся? Тисячу років тому Ґарґантіс ледь не стер містечко Морський Ад з лиця землі. Та на місто знову зійшла страшна буря, і рибаки подейкують, що монстр з давніх легенд повернувся! Хтось пробудив легендарного Ґарґантіса. А в готелі «Ґранд Наутілус» знову відбуваються загадкові події. Герої історії Гербі й Вайолет певні, що все це якось пов’язано…
 
 
«Дивовтеча», Дженніфер Белл
(Переклад – Віктор Морозов)
12-15 років
 
Коли Артур, Рен і Сесилія намагаються розкрити загадковий вибух дорогою до школи, вони опиняються в полоні на борту науково-дослідницького корабля, що пливе небезпечними водами під командуванням такого собі Ісаака Ньютона. Загублені в 2474 році у справжній епічній пригодницькі грі, Артур, Рен і Сесилія мають перемогти в битві з історичними героями, аби повернутися додому, перш ніж закінчиться їхній час. Гра та неймовірні подорожі в часі чекають на читачів захопливого роману від авторки бестселерів Дженніфер Белл.
 
Також 2021 року Старий Лев потішить маленьких читачів і читачок продовженнями історій про Джуді Муді, Алісу Андерсен, Клуб червоних кедів, Емі і Таємний Клуб Супердівчат. Чекають на вас і дотепні новинки від Джеремі Стронґа. Дитячими книгами здивують Ілларіон Павлюк, Оксана Була, Катерина Міхаліцина, Наталка Малетич, Саша Кочубей, Ольга Максимчук, Надійка Гербіш, Ігор Калинець, Сашко Дерманський і ще багато чудових українських авторів та авторок.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage