Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжкові новинки до Книжкового Арсеналу
 
ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА 
 
Стівен Гокінґ, Люсі Гокінґ «Джордж і Великий вибух»
 
 
Це третя книга про Джорджа та його приятелів, які й далі мандрують космосом і відкривають його таємниці. Герої дорослішають, переходять до нових шкіл, у них з’являються нові члени сім’ї, нові залицяльники і, звісно, нові... вороги. Тож пригоди тільки набирають обертів. Цього разу друзі мандрують на Місяць, шукають планети, схожі на Землю, блукають у глибинах адронного колайдера, намагаються викрити антинаукову організацію ТУПАКів, вибратися з таємничої пастки і навіть... урятувати людство від колосального вибуху! 
 
 
 
Цю книгу називають безжалісно захопливою, а від екранізації не можуть відірватися тисячі глядачів зі всього світу. У шпигунському романі відомого англійського письменника Джона ле Карре зіткнулись маніпуляції та шпигунство, торгівля зброєю та наркотиками, відмивання грошей та реалії британської розвідки.
 
«Нічний адміністратор» був вперше опублікований 1993 року по закінченню холодної війни. У центрі сюжету – Джонатан Пайн, звичайний нічний адміністратор у люксовому готелі. Його життя кардинально змінюється після того, як Пайн передає британській владі повідомлення про підозрілі події у його готелі. Це рішення тягне за собою жахливі наслідки, починають загадково вмирати близькі йому люди, і врешті чоловік приймає рішення виступити проти сил настільки потужних, що він поки що не може собі уявити. Чи зможе Пайн, колишній солдат, бездоганно виконати роботу під прикриттям, забувши про свої почуття і слабкості? І як, врешті, «шпигунські ігри» здатні вплинути на гравців та «пішаків»? Відповіді на ці питання – у пригодницькому детективі Джона ле Карре, за мотивами книги був знятий міні-серіал, де головні ролі зіграли Том Гіддлстон та Г’ю Лорі. 
 
Творча майстерня «Аґрафка» «Голосно, тихо, пошепки»
 
 
Звуки навколо значно різноманітніші, ніж нам здається на перший погляд. Адже звучить не лише голос, а й тіло, місто, кожна мова звучить особливо. Зрештою, тиша теж має особливе звучання.
 
«Голосно, тихо, пошепки» – пізнавальна книжка-картинка про слух, звук і тишу, про голос і мовчання, про звуки, які ми чуємо і яких не чуємо. Про те як важливо слухати і чути один одного. Ця книга «звучить» багатьма голосами: яскравими кольорами та багатьма цікавими фактами, промовистими візуальними образами. Зануртеся в світ безлічі різних звуків, символічно відтворених на папері, шуму та музики, звуків міст та природи, дізнайтеся, який звук найстаріший у Всесвіті, хто має найкращий слух і який музичний твір є найтихішим. Як спілкуються люди, які не чують, і якою важливою в нашому житті є тиша.
 
 
 
«Ловець океану: Історія Одіссея» – це перший художній роман Володимира Єрмоленка. Книга наближає епос до нас, осучаснює його. Неважливо, хто ми – напівбоги чи прості смертні – Володимир Єрмоленко доводить: думаємо і відчуваємо ми однаково.
 
Головний герой роману – Одіссей – воїн і мандрівник. Він повертається на Ітаку після двадцяти років блукань. Але вдома не знаходить ані своєї дружини Пенелопи, ані свого сина Телемаха. Він розуміє, що став на хибний шлях і тепер мусить виправити свої помилки. Одіссей здійснить свою подорож у зворотному напрямку, від Ітаки до Трої. Він знову зустрінеться з Сиренами, знову відвідає землю Навсикаї, знову буде на островах Каліпсо та Цирцеї, знову спуститься в царство Аїда. Крок за кроком він дедалі краще розумітиме головні сили, які скеровують його життя: кохання, смерть, провину, красу і втрату.
 
Девід Герберт Лоуренс «Коханець леді Чаттерлей»
 
 
Перша публікація роману «Коханець леді Чаттерлей» Девіда Герберта Лоуренса у 1929 році у Великобританії викликала неабиякий скандал. Цей твір затаврували як порнографію і тривалий час він був заборонений у багатьох країнах. Адже у ньому про секс і сексуальність говорять без купюр. «Коханець леді Чаттерлей» – це сплав белетристики та філософії, у центрі якого жіноча чуттєвість. Роман, у якому еротика і сексуальність існують на рівні з чудово прописаними психологічними нюансами та аналізом того часу.
 
«Коханець леді Чаттерлей» – останній і найвідоміший роман видатного англійського письменника Девіда Герберта Лоуренса. Цей роман ‒ не лише апологія чистого і пристрасного кохання, це роздуми про нищівний уплив технократичного суспільства на людську психологію та катастрофічну розбалансованість духовних і матеріальних потреб сучасної особистості. 
 
 
 
«Правда про справу Гаррі Квеберта» ‒ карколомний мікс детективу, трагічної історії «забороненого» кохання, справжньої дружби, душевних розладів та духовного злету. Це справжня лабораторія неоднозначних людських характерів і доль, де практично не існує достоту позитивних чи цілком негативних персонажів. Як і в реальному житті ‒ що головні, що другорядні герої мають персональний набір чеснот і недоліків.
 
Здається, жодної царини людського життя не оминув у своєму творі цей молодий «диявол», як охрестила іноземна преса Жоеля Діккера, франкомовного швейцарця, володаря Гран-прі Французької академії за найкращий роман та лауреата Гонкурівської премії ліцеїстів. Твір може зацікавити, зокрема, і молодих письменників, адже автор дає тридцять одну пораду, як створити бестселер.
 
Повний текст - у джерелі. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage