Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжкова полиця: 10 найочікуваніших новинок від українських видавництв
10 найочікуваніших новинок від українських видавництв, які вже є на полицях магазинів або надійдуть найближчим часом.
 
 
«Кармен», Проспер Меріме
Видавництво «Книголав»
 
Новела французького письменника розповідає про фатальне кохання баска Хосе до контрабандистки Карменсіти. Тут детально описані й розбійне життя, і звичаї та культура різних народностей Іспанії, і внутрішнє протистояння між обов’язком та пристрастю. Сюжет який ліг в основу багатьох всесвітньо відомих музичних, художніх та кінематографічних творів.
 
Книга увійшла до серії класичної літератури «Золота полиця».
 
 
 «Передбачувана ірраціональність», Ден Аріелі
«Видавництво Старого Лева»
 
Прийнято вважати, що кожен із нас керує власним життям. Ми думаємо, що кожний наш вибір – обґрунтований та зважений. Але чи справді це так? Поведінковий економіст Ден Аріелі переконує, що нам властиво приймати рішення нераціонально. На нашу здатність тверезо мислити впливають емоції, очікування та  соціальні норми. Книжка доповнена експериментами, результатами та висновками, які можна застосувати у професійному та особистому житті.
 
 
«Колискова для Андрійка», Кузьменко Ольга, Гончарова Варвара
«Видавництво Старого Лева»
 
Світлий спомин мами Андрія Кузьменка про його дитинство, канікули у Сідому, перші музичні вподобання, становлення гурту «Скрябін», а також про найближчих Кузьмі людей.
 
«Після смерті Андрійка мене багато людей запитувало: “Як ви виховали такого сина?!” – згадує Ольга Кузьменко. – Я вирішила, що мушу розповісти щось більше, і, напевне, починати треба ще від колискової».
 
«За кермом свого життя», Джон Гордон
Видавництво «КМ-БУКС»
 
Книга-притча, яка вже змінила долю багатьох тисяч людей у всьому світі. Її в однаковій мірі хвалять спортивні тренери та президенти всесвітньовідомих компаній, менеджери і вчителі, футболісти і домогосподарки. Автор розповідає про складні речі простою мовою, подає комплексні ідеї у дохідливій та лаконічній формі. Корисна для тих, хто шукає мотивацію та натхнення, дбає про саморозвиток, піклується про сім’ю і кар’єру.
 
«У цій книзі міститься дещо дуже важливе: яскраві ідеї, влучні вислови, надихаючі діалоги. Найкращі з них вам захочеться записати, щоб перечитувати щоразу, коли виникатиме потреба», – запевняє журнал Edge.
 
«Я віддав би життя за тебе», Френсіс Скотт Фіцджеральд
Видавництво «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля»
 
Збірка оповідань Фіцджеральда, яку вперше наважилися опублікувати лише 80 років після їх написання. Настільки незвичними, суперечливими, дещо скандальними були теми, які в них порушувалися. Авторові пропонували переробити сюжети, але він твердо вирішив не зраджувати своєму таланту. 
 
«Це справжній скарб, який був би занадто коштовним для журналів 1930-х років. Нам пощастило», – інтригує видання Newsday.
 
«Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей», Крістофер Макдугал
 Видавництво «Наш формат»
 
Прагнучи відродити мистецтво руху, з наукових лабораторій Гарварду автор вирушає в Північну Америку. Його шлях лежить до індіанського народу тараумара, представники якого без відпочинку долають навіть 80-кілометровий марафон. Захопливі пригоди, описані у книжці, надихнуть вас на власні спортивні рекорди й переконають, що можливості людини – безмежні.
«Народжені бігати» – цікавий квест, посібник із фізіології й історія бігу водночас... Ця книжка змусить вас бігати», – переконує Washington Post. 
 
«Король даркнету», Олена Рижко
Видавництво «Академія»
 
Шістнадцятирічна Стефа і старший за неї на рік Яр вимушені розслідувати історію з дуже трагічною зав’язкою. Під час прогулянки вони випадково знаходять мертвого чоловіка. А коли є одна жертва, то невідомо, скільком іще людям може загрожувати небезпека. Герої повісті змушені відмовлятися від своїх мрій, швидко долати страхи і навіть влазити у нетрі даркнету. Бо на кону – їхня безпека і почуття, розібратися в яких теж ох як непросто.
 
Книга сподобається тим, хто любить пригоди, цікавиться модою та журналістськими розслідуваннями.
 
«Гірка правда про стосунки», Ніл Штраус
Видавництво «Наш формат»
 
Надзвичайно відверта й емоційно насичена розповідь про пошуки сексуальної свободи. Чи природно все життя зберігати вірність одній людині? Чи можуть альтернативи моногамії поліпшити стосунки й принести більше щастя? Що притягує нас до партнерів, яких ми обираємо? Чи можемо ми зберігати пристрасть і романтику впродовж тривалого часу? Шукаючи відповіді на складні питання, автор побував у сучасних гаремах, спілкувався з передовими науковцями й навіть лікувався, щоб позбутися сексуальної залежності. Те, що він відкрив для себе, кардинально змінило його уявлення про кохання, секс, стосунки й навіть себе самого.
 
«Націлені на результат. Що насправді мотивує людей», Сьюзен Фовлер
 Видавництво «Наш формат»
 
Традиційна система мотивування працівників не працює – у цьому переконана бізнес-коуч Сьюзен Фовлер. Система нагород та покарань може давати лише тимчасові результати. Потрібно щось більше, щоб зарядити підлеглих позитивною енергією та налаштувати на кращі результати. Чому мотивація грошима не дає бажаного результату? Чому цінності компанії не стають цінностями працівника? Чи можна навчитися стимулювати? Авторка пропонує орієнтири, які допоможуть знайти дієві й водночас справедливі шляхи для ефективної роботи. Книжка буде корисною для HR-фахівців, керівників і всіх, хто цікавиться темою мотивації.
 
«Їж, пий, худни: здоров’я без дієт», Наталія Самойленко
Видавництво «Книголав»
 
Книжка допоможе розібратися у причинах виникнення зайвої ваги, підібрати раціон, сформувати звичку правильного харчування. Легка та зрозуміла мова, оригінальні ілюстрації надають їй стилістики дружніх порад, а не заборон і повчань. «Їж, пий, худни» стала результатом сімнадцятирічної лікарської практики авторки. Серед її пацієнтів: Наталія Могилевська, Катя Осадча, Маша Єфросиніна, Юрій Горбунов та Марічка Падалко.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage