Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжка «Я так бачу» Романи Романишин і Андрія Лесіва – серед найкрасивіших видань світу
Неймовірні новини! Книжка-картинка Романи Романишин і Андрія Лесів (творча майстерня «Аґрафка») «Я так бачу» потрапила до числа переможців одного із найважливіших конкурсів книжкового дизайну у всьому світі від Stiftung Buchkunst – «The Best Book Design from all over the World 2019». Книжка, що вперше побачила світ в Україні у «Видавництві Старого Лева» 2018 року, отримала бронзову медаль. Вітаємо Романа та Андрія і щиро пишаємося й радіємо цій перемозі! 
 
«Завжди на Франкфуртському книжковому ярмарку купу часу проводимо коло стенду цього конкурсу, і навіть не сподівалися опинитися серед переможців. Ми неймовірно щасливі і вдячні», – зізнаються Романа та Андрій.
 
 
«На певних сторінках книга є педагогічною, де порівнюють, наприклад, бачення бджіл, сов, коней, кішок і собак. Або шрифт Брайля – хоч він і не відчутний на дотик, та літери ним зображено за допомогою червоних крапок. Графічний, візуальний стиль цієї книги вражає… Це просто задоволення спостерігати за всім різноманіттям форм», – йдеться на офіційному сайті конкурсу.
 
Щороку незалежне міжнародне журі зустрічається в лютому в Лейпцигу, аби обрати 14 видатних книг з близько 600 видань із більш ніж 34 країн. Цього разу до складу журі увійшли Рікардо Баес (Венесуела), Валерія Бонін (Швейцарія), Саша Фрончек (Німеччина), Сімон Гесслер (Швеція), Роб ван Гоесель (Нідерланди). Журі визначає переможців, яким вручає «Goldene Letter» як найвищу нагороду, а також золоту медаль, дві срібні, п'ять бронзових та п'ять почесних похвал. Врешті, у цьогорічний список книг із найкращим книжковим дизайном, окрім української книжки, потрапили видання з Нідерландів, Австрії, Чехії, Швеції, Німеччини та ін. Детальніше про переможців можна дізнатися за цим посиланням.
 
 
Нагородження переможців відбудеться під час церемонії на щорічному книжковому ярмарку в Лейпцигу. Усі подані книги і переможці зокрема будуть представлені на виставках «Best Book Design from all over the World» та «Book Art International» на Лейпцизькому і Франкфуртському книжкових ярмарках.
 
Нагадаємо, книжки Романи і Андрія «Голосно, тихо, пошепки» і «Я так бачу» уже перекладені десятком мов та здобули низку світових нагород, серед яких зокрема перемогу у «Bologna Ragazzi Award 2018» у номінації «Non Fiction»
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage