Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книжка «Куди і звідки» творчої майстерні «Аґрафка» – переможець NAMI Concours 2021
Журі престижного міжнародного конкурсу ілюстрації NAMI Concours 2021 оголосило імена переможців 2021 року. Ми неймовірно радіємо, що в одній із номінацій першість здобули Романа Романишин та Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка») з книжкою-картинкою «Куди і звідки»! Книга, що побачила світ у «Видавництві Старого Лева», перемогла у номінації Green Island.
 
«Куди і звідки»
— новий авторський проєкт Романи та Андрія — це візуальна й інтелектуальна мандрівка крізь тисячі років. Рух є природним: Земля, вода на ній, атмосфера, континенти, усі живі організми перебувають у безперервному русі. Ми ходимо, бігаємо, стрибаємо, повзаємо, пливемо, летимо. Ми мандруємо. Ця книжка — про рух і про мандри: не лише людей, а й тварин, рослин, вітру, води, нашої планети. Вона розповідає про подорожі заради торгівлі чи завоювання, про подорожі задля задоволення і відпочинку чи задля виживання, про наукові експедиції і паломництво. Про міграції, мапи, навігацію і, зрештою, про пошук свого власного шляху.
 
Nami Concours – конкурс ілюстрації, що проводиться у Південній Кореї, щоби заохотити художників створювати нові проєкти і розвивати свій творчий потенціал. Романа і Андрій вже здобували перемогу у конкурсі: 2019 року українське видання роману «Прощавай, зброє» Ернеста Гемінґвея з ілюстраціями «Аґрафки» отримало відзнаку у номінації Green Island, а збірка поезій Олени Гусейнової «Супергерої» – у Purple Island.
 
Романа Романишин та Андрій Лесів – творчий та сімейний тандем художників, який майстерно створює унікальні авторські книги, серед яких «Війна, що змінила Рондо», «Голосно, тихо, пошепки», «Я так бачу», «Куди і звідки», а також обкладинки до книг Террі Пратчетта, Стівена Гокінґа, Туве Янссон, Мар'яни Савки, Софії Андрухович та ін.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage