Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

В Україні стартує «Книжечка-мандрівочка» — патріотична серія розповідей про українські міста. Проєкт реалізується  одночасно у двох форматах: книжки, що побачать світ у «Видавництві Старого Лева», та мультфільми, що будуть опубліковані на офіційному YouTube-каналі спільноти «Книга-мандрівка. Україна».

Найближчим часом вийдуть друком абетки-енциклопедії про прифронтові міста — Харків, Чернігів, Суми, Запоріжжя та Миколаїв. Авторами текстів кожної мандрівки стали письменники, журналісти та діячі культури у співавторстві з командою проекту «Книги-мандрівки»: Іриною Тараненко, Мартою Лешак, Марією Воробйовою. Ілюстровані видання знайомлять маленьких та дорослих читачів з цікавими куточками, видатними людьми та історією українських міст. Перше видання, авторства письменника Дмитра Кузьменка, розповість читачам про Чернігів: річку Десну, що протікає містом, що означає вираз «зустрінемось на жабках», хто такі родина Лизогубів, які легенди зберігає курган Чорна Могила та що пов’язує з містом футболіста Андрія Ярмоленка. Незабаром будуть опубліковані «Книжечки-мандрівочки» про Харків, над якою працював Сергій Жадан, Суми – авторства Ірени Карпи, Миколаїв – від Братів Капранових, та Запоріжжя, історію якого розповість Вадим Єрченко.

«Українці все більше цікавляться своїм корінням та історією батьківщини. Каталізатором цього інтересу певною мірою послужило повномасштабне вторгнення. У «Книжечці-мандрівочці» ми хочемо показати палітру унікальності та особливості кожного міста, адже всі вони продемонстрували неймовірну стійкість та патріотизм», — зазначила авторка проєкту Ірина Тараненко.

Книжки та мультфільми легко й захопливо розкажуть про автентичність та винятковість незламних українських міст, а унікальні факти зацікавлять як дітей, так і дорослих. Кожна «Книжечка-мандрівочка» містить інтерактивну складову: qr-код, за яким читача чекає відеомандрівка містом від команди «Книга-мандрівка», а також набір стікерів, які можна буде клеїти на постер, створений для проекту. 

Проєкт «Книжечка-мандрівочка» створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). Серед друзів та партнерів проєкту — Укрзалізниця, WOG, журнал VIVA та відомі українці, які підтримують свої рідні міста. 

«Війна Росії показала, що дух України незламний, а її унікальна культурна спадщина вистоїть попри все. USAID гордо підтримує проєкт "Книжечка-мандрівочка", адже це новий спосіб розповісти про надзвичайні міста України: надзвичайні не лише через їх стійкість, а й завдяки їхній унікальній культурі та історії», – Джим Хоуп, директор місії USAID в Україні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage