Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У січні було оприлюднено короткі списки Всеукраїнського рейтингу «Книжка Року», який щорічно визначає найкращі українські книжки поточного року, видані вітчизняними видавцями самостійно або у співпраці з іноземними партнерами. І цього разу до Всеукраїнського рейтингу «Книжка Року» 2023 потрапило декілька книг «Видавництва Старого Лева» у різних номінаціях!

    

Номінація «Дитяче свято», книжки для малечі — «Різдвяна шапка Янголинки» Грасі Олійко та «Руді і Чумацький Шлях» Григорія Фальковича

Друга підномінація «Дитячого свята», література для молодших школярів — «Лео-Фу, або Я народився собакою» Валентини Захабури та «Одинадцять помідорів і один маленький» Євгенії Кузнєцової

Номінація «Софія», Філософія / антропологія / психологія — «Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі» Володимира Єрмоленка

Друга підномінація «Візитівки», архітектура / дизайн / театр / кіно / музика — «Моцарт-син. Життя Франца Ксавера у подорожньому щоденнику і листах» (упорядниця Оксана Линів)

Третя підномінація «Обріїв», публіцистика / сучасні мемуари — «Позивний для Йова. Хроніки вторгнення» Олександра Михеда

Четверта підномінація «Обріїв», спеціальна й адаптаційна література — «Свобода в мережі. Як насправді працює інтернет», яку написали Ульріке Уліґ, Мелорі Кнодель, Нільс Тен Евер, Корін Кат

Перша підномінація «Красного письменства», сучасна українська проза / есеїстика — «Драбина» Євгенії Кузнєцової

Третя підномінація «Красного письменства», сучасна зарубіжна проза / есеїстика — «Ідентичність» Мілана Кундери

  

Лавреати стануть відомі наприкінці лютого. Щиро вболіваємо за наших авторів!

  

   

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» заснований 1999 року і щорічно визначає найкращі українські книжки поточного року, видані вітчизняними видавцями самостійно або у співпраці з іноземними партнерами.

Організатори конкурсу: 

• Інститут літератури імені Т. Г. Шевченка Національної Академії наук України,

• Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського,

• Українське незалежне видавництво «Смолоскип»,

• Фонд сприяння розвитку мистецтв,

• Газета «Україна молода»,

• Центр рейтинґових досліджень «Еліт-Профі».

«Книжка року» дозволяє: вияскравити, урельєфнити безперечні щорічні здобутки українського книжництва; детонувати у масовій свідомості резонанс коректного зіставлення цих здобутків з російськими аналогами (це надзвичайно важливо в умовах панування на українському ринку продукції російських видавницnв); створити новітні орієнтири національної гордості.

Експертами рейтинґу є провідні книгознавці, критики, вчені-гуманітарії, відомі письменники, політологи різної естетичної та ідеологічної орієнтації, журналісти та редактори популярних періодичних видань, культурологи, народні депутати, керівники відповідних державних установ (усього близько 100 осіб. Детальна інформація, а також оцінки експертів — на сайті: http://www.bukvoid.com.ua/). 

Експертна рада визначає кращі книжки вітчизняного видавничого асортименту поточного року в 7-ми номінаціях (кожна має три підномінації), що відповідають основним секторам українського книжкового ринку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage