Stary Lev Logo

Нещодавно на сайті національної секції США Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (The United States Board on Books for Young People або USBBY) опублікували список видатних книжок з різних країн світу 2024 року — і до нього увійшли дві книги від «Видавництва Старого Лева»: «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна та «Хто зробить сніг» Мар’яни Прохасько й Тараса Прохаська! Вітаємо авторів!

   

Книжка «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна увійшла до переліку в категорії «Скорбота і невідомість» (Grief and the Unknow).

Про книгу:

Сайлентбук «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна — це «тиха книжка» про життя після війни, розбитої та обмеженої війни. Колючий дріт на початку з павуком — то образ обмежень і сковувань та страху, що дає війна. Війна, як колючий дріт, заганяє тебе в певні рамки, обмеження, несвободу. Метелики — це те, що було до війни, ніби душі, ніби місця, які були зруйновані війною. Дівчинка — це власне Україна — та, що тікає і протестує проти обмежень, рабства. Зустрічаючи метеликів, незважаючи на все вільних і яскравих, дівчинка розуміє, що життя буде продовжуватись, свободу метелика неможливо обмежити чи знищити…

   

«Хто зробить сніг» Мар’яни Прохасько й Тараса Прохаська потрапила до категорії «Фантазія і уява» (Whimsy and Imagination).

Про книгу:

Ця книжка унікальна, з якого боку не поглянь. Перша дитяча книжка Тараса Прохаська та перший досвід Мар’яни Прохасько у ролі ілюстратора. Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг…

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage