Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книги Старого Лева – серед переможців BookForum Best Book Award
Ось і стали відомі переможці щорічної літературної премії BookForum Best Book Award 2020! Результати нагороди оголосили на онлайн-церемонії нагородження під час 27 Львівського міжнародного BookForum! Радіємо, що книги Старого Лева здобули першість у двох номінаціях та отримали кілька спеціальних відзнак
 
Двотомне видання Олега Сенцоващоденник «Хроніка одного голодування» та збірка малої прози «4 з половиною кроки» (переклад Сергія Осоки порадо разом з оригіналом, оформлення Івана Шкоропада) – журі відзначило у номінації 
«Війна на Донбасі, акенсія Криму, переселенці» за збереження критичного мислення і ціннісних орієнтирів в екстримальних умовах та за вміння по-різному й переконливо транслювати в книгах особистий досвід. 
 
Перший том — «Хроніка одного голодування» — це тюремний щоденник, який кремлівський в’язень Олег Сенцов почав вести у травні 2018 року, на третій день після того, як оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв’язнів. День за днем, протягом 145-ти днів, незважаючи на моральний тиск і фізичне виснаження, дрібним нерозбірливим почерком у зошиті Олег відверто, різко і гранично точно фіксував свої тюремні будні в російській в’язниці, спостереження і думки.
 
У другому томі, який отримав назву «4 з половиною кроки», міститься збірка малої прози Олега Сенцова, написана в російській тюрмі. Що відчуває людина, вперше потрапивши до в'язниці? Як за товстими стінами й тьмяними вікнами з подвійними ґратами, у тісних і брудних камерах живуть арештанти? Яких правил і законів доводиться дотримуватися, опинившись там? Автор розповідає про життя в'язнів та про обставини, що привели їх у неволю, максимально об’єктивно й відсторонено — не виправдовує, не засуджує, лише засвідчує. Разючі, часом жахливі факти поруч із вивіреними точними деталями  
Тираж закінчився
 
Книжка-картинка «Привид, який не міг заснути» Наталки Малетич з ілюстраціями Наталії Чорної перемогла у номінації «Література для дітей від 0 до 5 років» за тонке розуміння запитів найменших, а отже і найвимогливіших читачів.
 
У центрі історії «Привид, який не міг заснути» - привид, що мешкає у покинутому будинку на околиці міста. Він страшенно самотній, оскільки довкола немає людей, яких можна було б навідати увечері. Загасити нічну лампу тому, хто заснув з книжкою, вкрити дитину ковдрочкою. А потім, повернувшись додому, солодко спати цілісінький день. Привид втратив сон, відколи усі його сусіди виселилися. Проте одного разу все змінюється. Адже в будинок з привидом переїздить молода сім’я з дівчинкою…
 
Також кілька книг видавництва здобули спеціальні відзнаки. Подяку від голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького за роман «Амадока» отримала Софія Андрухович (художнє оформлення Романи Романишин і Андрія Лесіва). 
 
Книги «Іван і Феба» Оксани Луцишиної (оформлення Тетяни Омельченко) та двотомник Олега Сенцова «Хроніка одного голодування. 4 з половиною кроки» відзначив як варті уваги міський голова Львова Андрій Садовий. 
 
Відзнаки директорки Українського інституту книги Олександри Коваль отримали Софія Андрухович за роман «Амадока», Наталя Гуменюк за видання «Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму» (оформлення Тетяни Омельченко) та Ілларіон Павлюка із новинкою «Я бачу, вас цікавить пітьма» (переклад Вікторії Стах, оформлення Назара Гайдучика).
 
Загалом цього року за перемогу у премії в 17-ти номінаціях змагалось більше 400 книжок від 72 видавництв. А книжки оцінювали журі у трьох містах — Львові, Києві та Харкові. Нагорода вручається за підтримки Українського книжкового фонду. 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage