Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книги про книги, або Як створити свій власний всесвіт
Виявляється, у написанні книжки немає нічого складного. Потрібно лише підготуватись теоретично і вважайте, що ваша перша книжка готова.
 
Ярослава Щербак, Друг читача
 
Ну і звісно, не лінуватись! Тому що бажання — це основна умова написання бестселера. Хто знає, можливо саме ви станете наступним відкриттям сучасної української літератури. Тому, якщо бажання вже є, теорією і натхненням забезпечать вас книжки. Ось декілька з тих, які варто прочитати перед написанням свого першого твору.
 
Велика магія
Елізабет Ґілберт
 
ПРО КНИГУ
 
Що таке покликання? Чи мусить справжній митець страждати? Чому не варто перетворювати творчість на професію? Як не зациклюватися на невдачах? — ви шукаєте відповідей на ці питання? Тоді Елізабет Ґілберт допоможе вам їх знайти. У виданні немає практичних порад про те, як писати, або як досягти успіху в царині літератури. В ньому розглядаються більш філософські питання творчості взагалі.
 
Книга написана з легким, витонченим гумором, тому немає сумнівів, що вона вас захопить вже у першому розділі. Короткі веселі історії з життя знаменитостей дозволять вам збагнути таємниці творчості. Елізабет переконана в тому, що творчість — це справжній дар від Всевишнього, але ви мусите його відкрити в собі аби скористатись можливістю прожити не одне, але ще декілька життів на сторінках власних літературних звершень.
 
СТРУКТУРА ВИДАННЯ
 
Книга має 6 розділів, кожен з яких складається ще з декількох підрозділів. Окремі статті стосуються відомих постатей, інші — роздумам над відповідями до запитань, поставлених вище. Всього 254 сторінки в твердій обкладинці.
 
 
ЦИТАТА
 
Послухайте, я не знаю, що сховано саме у вас. І ніяк не можу про це дізнатися. Ви й самі, можливо, цього не знаєте, хоча, мабуть, здогадуєтесь. Я не знаю ваших здібностей, потягів, бажань, прихованих талантів. Зрозуміло тільки одне: всередині вас, безперечно, ховається щось дивовижне.
 
ПРО АВТОРА
 
Елізабет Ґілберт — американська письменниця, авторка бестселерів «Їсти, молитися, кохати», «Природа всіх речей» та інших. У своїх книгах вона вчить бути відкритим до світу, не боятися хотіти щастя та йти до нього.
 
Як писали класики: поради, перевірені часом
Ростислав Семків
 
ПРО КНИГУ
 
Агата Крісті, Джордж Орвелл, Рей Бредбері, Курт Воннеґут, а також Мілан Кундера, Маріо Варґас Льйоса та Умберто Еко відкриють вам свої секрети на сторінках видання. У книзі зібрано безліч корисних порад стосовно написання власного роману уже відомих, витриманих часом, класиків. За півроку існування, книга отримала низку схвальних відгуків від літературних критиків та простих читачів. Навіть якщо ви не збираєтесь писати власну, то просто зобов’язані взяти до рук цю книжку і ознайомитись особисто зі знаними авторами, знайомими кожному.
 
СТРУКТУРА ВИДАННЯ
 
У книзі 7 розділів. Кожен розділ стосується певного автора. Кожен з них структурований підзаголовками для полегшення користування. Деякі підрозділи доповнені малюнками. Всього 240 сторінок в твердій матовій палітурці.
 
ЦИТАТА
 
Література вигадує на межі з правдою, інколи настільки точно, що ми губимо цю межу.
 
ПРО АВТОРА
 
Ростислав Семків — кандидат філологічних наук, викладач кафедри літературознавства Києво-Могилянської академії. Стажувався в Гарвардському університеті, у Верховній Раді України, у Комітеті з питань свободи слова та інформації. Лауреат видавництва «Смолоскип» 1998 і 1999 років, автор книжки есеїв «Фраґменти» (2000). З 2004 року — директор видавництва «Смолоскип».
 
Як я став письменником
Анджей Стасюк
 
ПРО КНИГУ
 
Якщо вам не вистачає впевненості у своїх силах стосовно створення своєї власної книги, ви спокійно можете поспілкуватися з уже відомим автором. Це допоможе вам зрозуміти, що немає нічого неможливого. У своїй книзі Анджей розповідає свою історію, ділиться таємницями молодості та зародками письменництва у серці. Якщо для початку власного проекту вам не вистачало лише наполегливої фрази: «Зроби це!» зі сторони, то ось вона! Вам потрібно лише відкрити першу сторінку.
 
Ви вестимете дружню бесіду з людиною, яка знає свою справу. Книжка написана дуже легко, ви і не помітите, як ваші дружні «теревені» долетять до сотої сторінки. Автор не позбавлений самоіронії, тому книга вийшла яскрава і весела. Ви побачите, що Анджей такий же смертний як і усі ми, але його дещо відрізняє від людей, які не можуть нарешті виділити час і почати втілювати свої мрії в життя.
 
ЦИТАТА
 
Ми жили поміж Середмістям і Ґроховом. П’ятнадцять хвилин трамваєм. Зробилася якась унія. Як між Короною і Литвою. Ґрохів з натяжкою міг би бути Литвою. Хоча Плюшевий, який бував у світах, твердив, що Ґрохів — це такий собі Бруклін. Ми всі йому вірили. Приходив Палений, і ми розмовляли про складне мистецтво есеїстики. Пили біле вино і розмовляли до ранку. Палений твердив, що пише вірші, бо йому не хочеться писати есеї. Майстер стислості. Я любив його вірші, як і його самого. Треба було постійно зважати на його делікатність. Видав одну книжку й затих. Шкода.
 
ПРО АВТОРА
 
Анджей Стасюк — польський поет, прозаїк і драматург. Його ім’я не є новим в сучасній літературі. В українському перекладі вже видавалася його «Моя Європа», написана у співавторстві з Юрієм Андруховичем, а також романи «Дев’ять», «Дорогою на Бабадаґ», «Схід» та «Галицькі оповідання». Не закінчив середню школу. Дезертирував із армії, за що сидів півтора роки у в’язниці. Брав участь у пацифістських рухах. Є лауреатом безлічі літературних премій. А 5 жовтня 2005 року під час урочистостей в краківському магістраті був нагороджений міністром культури Польщі Вальдемаром Домбровським срібною медаллю.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage