Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книги-ключі: 5 книжок, які відкривають світ звичайних чудес
Літо — це пора яскравих фарб не тільки через сонячну погодиу та море фруктів з ягодами. Це ще й сезон, коли особливо гостро тягне створювати щось таке ж гарне і строкате, цікаве і захопливе. Літо пробуджує в нас, трохи нудних городян, офісних працівників і клерках, прагнення до креативу.
 
 
У сьогоднішній підбірці — книги-ключі, які принесуть у ваше життя диво. Лист з Гоґвортсу не обіцяємо, але розкриття нових граней ваших талантів і здивування від власних здібностей — гарантовано!
 
Вперед і щасливого книжкового шляху!
 
«Взуття-буття. Історія Nike, розказана її засновником» Філ Найт
 
Історія однієї зі спортивних імперій цікава не лише як розповідь про бізнес, а й просто як художня література. Це чудово белетризована розповідь про успіх видатної людини.
 
Пориньте в історію бренду-гіганта, яка почалася в 1960-х з пари кросівок. Спокійний виразний стиль, яскраві персонажі та навчений роками автор не дозволяють відірватися від гарно перекладеного «Взуття-буття».
 
Ви дізнаєтеся про хитрощі Найта. Наприклад, про блеф: як без грошей за душею підписати мільйонну угоду. Про людський капітал та створення команди професіоналів на роки вперед. Про вміння програвати заради досвіду. Про біг — як філософію бізнесу.
 
Тут не буде списків з конкретних порад, рецептів успіху, рекомендацій або інструкцій. Але захоплива історія сама по собі стане прекрасним мотиватором для ваших звершень і подвигів. І, звичайно, змусить посміхнутися.
 
«Максимум. Как достичь личного совершенства с помощью современных научных открытий» Андерс Ерікссон, Роберт Пул
 
Таланти куються в горнилі зусиль, а не народжуються, переконані Ерікссон і Пул. Вони доводять, що до успіху приходять не завдяки талантам, а після тривалого процесу проб і помилок, необхідних для загартування умінь і характеру.
 
І ще раз — ні «гену геніальності», домогтися видатних результатів у багатьох сферах можливо завдяки зусиллям, зусиллям і ще раз зусиллям — і автори допоможуть вибудувати їх в правильному порядку.
 
Так, це складно і боляче, крок за кроком повзти все вище і вище, але справа того варта — на вершині, дивлячись вниз, ви подякуєте собі за пролиті піт і сльози. «Максимум» покаже, як реалізувати свій потенціал на 100%.
 
Книга написана легко, яскраво і весело, з анекдотами та науковими доказами. Це наступний крок до досконалості після прочитання книг типу Малкольма Гладуелла — і його варто зробити!
 
«Велика магія» Елізабет Ґілберт
 
 
Так-так, ви правильно подумали, це та сама Гілберт, яка написала книжку «Їсти, молитися, кохати». І це одна з тих прекрасних авторів, які здатні зрушувати гори силою оптимізму своїх книг і запальною вірою в краще, котра підніме на ноги будь-якого сумного читача.
 
«Велика магія» — легкий, зрозумілий і практичний посібник про те, чому людям взагалі слід творити (писати, малювати, ліпити, фарбувати волосся), і головне, що робити, коли страшно, коли лінь і коли не творчість тебе покидає.
 
Письменниця не соромиться приводити масу яскравих прикладів з власного життя, а також знайомих їй художників і поетів. Ви переконаєтеся — нікому з них твори не даються просто, всі вдаються до хитрощів, у всіх часом опускаються руки.
 
По суті — настільна книга по всім «тарганам» будь-якої творчої людини з можливими варіантами дресирування цих самих тарганів. І способи реальні! Автор максимум порадить змінити зачіску або нафарбувати губи новою помадою, щоб принадити натхнення, але не кругосвітню подорож для пошуку себе.
 
«Стратегии тоже нужна стратегия» Мартін Рівз, Кнут Хаанес, Джанмеджая Сінха
 
Тут всі ті, кому потрібно формулювати бачення і довгострокові плани розвитку, знайдуть для себе близьке до ідеального джерело натхнення.
 
Це не підручник класичної стратегії: зібралися разом, проаналізували, побудували плани й кинулися виконувати. Тут ви знайдете абсолютно різні підходи до вирішення цього завдання — і виберете свій.
 
Підходів як мінімум п’ять — класичний, адаптивний, візіонерський, яка формуючий і відновлюючий. У кожному вам запропонують не тільки виразне і чітке пояснення, а і яскраві приклади на компаніях, досліджених авторами.
 
«Стратегії» послужать хорошу службу як уже досвідченим практикам зі світу бізнесу, так і менеджерам-новачкам, які тільки роблять перші кроки в сфері серйозного планування.
 
«Креативность. Поток и психология открытий и изобретений» Михай Чиксентмихайи
 
Ми не повіримо, що ви не чули про цю книгу: про неї говорять багато, від психологів і тренерів до відомих розробників ігор. Про поняття ви чули точно — ідея «потоку» проникла вже в різні сфери життя.
 
І ви самі точно відчували цей стан — повної залученості під час заняття захоплюючим і надихаючим вас заняттям. Чіксентмігаї (як жартує сам відомий психолог, його прізвище простіше запам’ятати з англійської chick sent me hi) розповість, як потрапляти в нього частіше.
 
Автор в першу чергу розповість, що таке цей самий «потік», чому і як він виникає, та й взагалі, як ми розуміємо життя. Не чекайте рекомендацій і списків порад із серії «стань успішним за 5 днів» — навпаки, психолог підштовхне вас думати самостійно.
 
Після прочитання занурюватися в творчі (і не дуже) справи вам стане простіше, а ви переглянете підхід до організації власного часу. І навіть, цілком ймовірно, відкриєте далеко захований потенціал.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage