Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книга «Сузір’я Курки» увійшла до каталогу «Білі круки 2017»
Книга Софії Андрухович та Мар`яни Прохасько «Сузір’я Курки», що побачила світ у 2016 році у «Видавництві Старого Лева», потрапила до щорічного каталогу книжкових рекомендацій в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки 2017» («WhiteRavens 2017»). У книзі використано фото Олени Субач. Цьогоріч до каталогу увійшло 200 назв книг 38 мовами з 56 країн світу.
 
Щороку до каталогу «Білі круки» журі обирає найкращі дитячі книжки з усіх країн світу, які згодом рекомендують до читання дітям і підліткам по всій планеті. Книги надсилають до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library), де з них формують перелік кращих за критеріями літературного стилю, дизайну, універсальності теми, новаторства тощо.
 
Друковану версію каталогу представлять уже завтра, 12 жовтня,  у рамках цьогорічного книжкового ярмарку у Франкфурті (сцена для дітей в Холі 3.0 / K 137). Всі 200 видань, серед яких і «Сузір’я Курки» можна буде побачити під час Болонського міжнародного ярмарку дитячої книги у 2018 році на стенді Міжнародної молодіжної бібліотеки в залі 29.
 
Нагадаємо, що у 2012 році  до каталогу «Білі круки» увійшла книга «Казка про Старого Лева» Мар’яни Савки, у 2014-му – видання «Хто зробить сніг» Тараса Прохаська і Мар`яни Прохасько, у 2015-му –  книга «Війна, що змінила Рондо» Романи Романишин та Андрія Лесіва (творча майстерня «Аґрафка»), а у 2016 році журі відзначило книгу Катерини Міхаліциної «Хто росте у парку» з ілюстраціями Оксани Були.
 
Дякуємо за інформацію представнику International Youth Library Каті Вібе. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage