Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Радіємо гарній новині! Книга «Мене звати Варвара» Дзвінки Матіяш з ілюстраціями Мар’яни Микитюк потрапила до щорічного каталогу книжкових рекомендацій в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки 2022» (White Ravens 2022).

Цього року до каталогу увійшло 200 книжок 37 мовами з 53 країн світу. Всі вони будуть представлені на стенді Міжнародної молодіжної бібліотеки на Болонському дитячому книжковому ярмарку у березні 2023 року.

Міжнародний каталог «Білі круки» (The White Ravens) — це перелік найкращих дитячих книжок світу, який виходить щорічно з 1996 року. Фахівці обирають найкращі видання за такими критеріями, як літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення. Каталог відзначав зокрема й багато книжок «Видавництва Старого Лева».

У 2012 році до каталогу увійшла книга «Казка про Старого Лева» Мар’яни Савки, у 2014-му — видання «Хто зробить сніг» Тараса Прохаська і Мар`яни Прохасько, у 2015-му — книга «Війна, що змінила Рондо» Романи Романишин та Андрія Лесіва (Творча майстерня «Аґрафка»), у 2016 році — книга Катерини Міхаліциної «Хто росте у парку» з ілюстраціями Оксани Були, у 2017-му — книжка Софії Андрухович і Мар’яни Прохасько «Сузір’я Курки», у 2018-му — книжка Тані Малярчук «MOX NOX» з ілюстраціями Каті Слонової, у 2019 році — «Туконі — мешканець лісу» Оксани Були, в 2020 році до каталогу «Білі круки» потрапив «Піратський маршрут» Галини Малик з ілюстраціями Грасі Олійко, а у 2021 – «Куди і звідки» Романи Романишин і Андрія Лесіва. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage