Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книга «20+1, або Земля мертвих» Павла Вольвача – серед фіналістів премії «Еспресо. Вибір читачів 2021»
Журі щорічної книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів» оголосило перелік фіналістів, що претендують на звання найкращих новинок року – у номінаціях дорослої і дитячої літератури. Радіємо, що до трійки фіналістів потрапила книга Павла Вольвача «20+1, або Земля мертвих». 
 
У категорії дорослої літератури короткий список формували з 84 книг. За перемогу також боротимуться Сергій Жадан зі збіркою «Псалом авіації» та Юрій Андрухович із книгою «Радіо Ніч». 
 
«20+1, або Земля мертвих» — книжка в жанрі кросовер, в якій Павло Вольвач використовує класичні засоби мемуаристики не лише задля створення галереї знакових портретів доби, а й задля вибудови власної біографії як плетива «перехресних стежок» з усіма тими діаметрально різними людьми. Поруч із класиками української літератури тут присусідилися люди-­тіні родом із люмпен-криміналізованих запорізьких «посьолків», в одній компанії опинилися музикант із солідним тюремно-героїновим стажем, «запоребрикові» контркультурні діячі, призабуті вітчизняні політв’язні, й ця неоднорідність прозових рисунків Вольвача дозволить читачеві пробратися до кухонь абсолютних геніїв та істинної нечисті, почути мертвих — побачити живих.
 
Переможця визначатимуть читачі з вересня по листопад у бібліотеках по всій країні.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage