Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кіяновська, Луцишина, Савка: у житті та літературі
Вчора, 21 травня, арт-кав'ярня «Квартира 35» наповнилася творчою атмосферою. Адже саме там відбувся літературний вечір за участі поетес  Маріанни Кіяновської, Оксани Луцишин та Мар`яни Савки. Читали уривки зі своїх творів, ділилися думками про літературу, розповідали про те, що їх надихає і дає поштовх творити нові й нові тексти.
 
Маріанна, Оксана та Мар`яна – дуже різні у житті та творчості. Але саме останнє їх поєднує. І хоча кожна з них – талановита поетеса, під час заходу вони постали перед гостями у новому світлі – як прозаїки. Учасниці читали не лише вірші, а й уривки зі своїх прозових творів, замінюючи одна одну, теми і тональності, мотиви і ритми. 
 
«Журналісти часто ставили мені питання: «Хто ти  -  автор чи видавець?», - розповідає Мар`яна Савка. - Сьогодні моє життя змінилось, змінились мої іпостасі, пріоритети. Я нарешті зрівнялася у статусі з Оксаною та Маріанною – ми письменниці, які мають по одній дитині».
 
Оксана Луцишина розповіла про літературу у США, де тепер живе, а також розказала, що письменництво для неї зараз – таємниця, якою вона може насолоджуватися вдома.  «Моя ідентичність як письменника має значення зараз тільки для мене, моєї дочки та близьких. Іноді буває, що хтось про це дізнається і запитує, чому я ніколи про це не говорила. Але моя література має значення в Україні, а не в США. Тому я живу в соціальному сенсі нецікаво. Але, зайшовши додому, знявши плащ, я можу жити своїм цікавим творчим життям, за яким ніхто не спостерігає». 
 
«Я не вважаю, що проза має бути правдоподібною, - розповідає Маріанна Кіяновська, говорячи про книгу, присвячену темі сурогатного материнства. -  Вона має давати якесь відчуття. І в мене таке відчуття, що ця проза починається і закінчується ще до читання».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage