Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Катерина Бабкіна, Шапочка і кит відвідали Дніпропетровськ
Літературний тур Катерини Бабкіної містами України з презентаціями книги «Шапочка і кит» від ВСЛ триває. Вчора, у вівторок, 26 січня, письменниця відвідала Дніпропетровськ, щоб у місцевій Книгарні «Є» поговорити разом з читачами про свою нову книжку, про життя, про любов, про рак крові та про допомогу хворим.  
 
«Тема цієї книги знайшла мене саме у Дніпропетровську, - зізналась Катерина Бабкіна. – Понад рік тому я проводила тут дводенний курс з креативного писання. Щоб запам’ятати людей, я знаходила для кожного з них якусь відмінну рису. Серед слухачів була дівчина Таня, яка на заняття постійно приходила у шапці. Я, а потім і всі інші, почали звертатися до неї Таня-Шапочка. І ось у якийсь момент ми зрозуміли, що Таня ходить у шапці не тому, що їй так заманулося, а тому, що вона лікується від раку і волосся у неї випало під час хіміотерапії. Не зважаючи на це, Таня мала сили і сміливість продовжувати працювати юристом, займатися громадською роботою, планувати своє майбутнє, розвиватися і ходити на курси. І це знайомство з Танею-Шапочкою і ця її спокійна сила остаточно сформували мою думку про те, що про це треба говорити».
 
 
Під час зустрічі, яку модерувала Вікторія Наріжна, розмовляли не лише про життя героїв книжки – хлопчика на ім’я Шапочка та його друга кита, а й торкнулися теми життя людей з особливими потребами. Говорили про важливість підтримки цих людей та надання їм можливості не відчувати себе відчуженими та жити повноцінним життям у суспільстві.
 
Згадали і про першу дитячу книжку Катерини, яка також вийшла у  «Видавництві Старого Лева» та стала першим досвідом співпраці Катерини та ілюстратора Юлії Пилипчатіної. На прикладі видання Катерина продемонструвала можливості інтерактивного додатку, який вже випущений для «Гарбузового року» та з часом з’явиться і для нової книжки авторки «Шапочка і кит».
 
 
Катерина зачитала фрагменти книжки «Шапочка і кит», а також залишила читачам на згадку автографи та побажання.
 
Нагадаймо, що 5 гривень з вартості кожного примірника ВСЛ спрямовує у благодійний фонд «Таблеточки», що опікується онкохворими дітьми. Авторка книжки Катерина Бабкіна оголосила онлайн-челендж #shapochka_i_milion_na_tabletochki – протягом 2016 року вона планує зібрати за допомогою книжки один мільйон гривень для фонду.
 
Наступна зустріч-презентація книжки під час туру Катерини Бабкіної відбудеться у Харкові 28 січня.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage