Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кадзуо Ішіґуро посвятили у лицарі
Днями у Букінгемському палаці 64-річному Кадзуо Ішіґуро – британському письменнику японського походження, Букерівському й Нобелівському лауреатові – присвоїли лицарське звання за заслуги у літературі. Посвятив автора у лицарі сам принц Чарльз.
 
Daily mail, фото – PA
 
Кадзуо народився у японському місті Наґасакі, та у 5-річному віці разом із родиною переїхав до Британії, де живе дотепер зі своєю дружиною Лаурою та дочкою Наомі. Події багатьох його творів розгортаються на британських землях, і саме там він написав свої найвідоміші романи «Залишок дня», «Не відпускай мене», «Похований велетень» та ін.
 
 
У своїй промові після посвяти Ішіґуро сказав: «Все це є частиною моєї історії. Я приїхав з іншої країни і зростав тут… Це частина мого великого роману з Британією та британською культурою».
 
Кадзуо зазначив, що мати успішну кар'єру в Британії – «привілей», і його покійні батьки бачили б це як «підтвердження їхньої волі до руху».  Він додав: «Я відчуваю, що займаю своє місце поряд з усіма цими людьми, які роблять чудові речі, як частина суспільства, багато з них – приховані від очей громадськості».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage