Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Історії про Шерлока Холмса – тепер у вигляді коміксів
The GuardianФото - Titan Press
 
На детективні історії Артура Конан Дойла про Шерлока Холмса та доктора Ватсона чекає нова адаптація, цього разу дещо незвична: незабаром вони вийдуть англійською у вигляді серії коміксів. При цьому головні персонажі мають  обличчя акторів з екранізації від ВВС: Шерлок - Бенедикта Камбербетча, Ватсон - Мартіна Фрімана. 
 
Підготовкою графічних романів займається видавництво «Titan Comics». Вперше японською серія коміксів про Шерлока вийшла чотири роки тому, а цьогоріч герої «заговорять» англійською.  Малює комікс художник манґа* на ім`я Jay.
 
«Дійсно цікаво побачити суто британську історію у вигляді японської манґи, - зазначив редактор «Titan Comics» Ендрю Джеймс. – Такі графічні романи мають свою динаміку і сповнені екшену, але у порівнянні з американськими коміксами тут часто є спокій і рефлексія манґи».
 
 
Інший редактор видавництва Міранда Джівесс вважає, що, ймовірно, Конан Дойл був би не в захваті від такої ідеї: «Він уже намагався вбити Холмса, і я думаю, що він хотів би, або той залишався мертвим. Але, можливо, факт, що Шерлок вийшов далеко за рамки звичайного літературного персонажа, міг би заспокоїти письменника».
 
Також видавництво випускає серію «Наступні пригоди Шерлока Холмса», в якій детектив бореться з вампірами і інопланетянами. 
 
*Манґа — японський різновид коміксів. Існує безліч творів на різні тематики: пригоди, романтика, спорт, історія, гумор, наукова фантастика, жахи, еротика та інші, розраховані на різні вікові групи, стать тощо. Майже вся манґа малюється та видається чорно-білою. У різних варіаціях манґа та її похідні існують також у Тайвані, Південній Кореї, Китаї, США, Франції.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage