Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ірина Славінська представила франківцям дві нові книжки
Людмила Баран, Galka.if.ua
 
Журналістка, перекладачка Ірина Славінська в Івано-Франківську презентувала два проекти нон-фікшн літератури. Це – написана нею книжка «Історії талановитих людей. Книга друга» і перекладена з французької «Не сподівайтеся позбутися книжок»  Умберто Еко і Жана-Клода Кар’єра.
 
«Це своєрідний альбом фотографій. Кожна нова історія розгортається зі світлини, на яку падає твій погляд», – розказала авторка про «Історії талановитих людей».
 
Ця книжка є продовженням виданої 2014 року збірки оповідей з життя та цікавих зізнань відомих українців. До другої частини увійшли історії Зураба Аласанії, Мирослави Ґонгадзе, Сергія Жадана, Ірен Роздобудько, Анатолія Дністрового, Саші Кольцової та інших. У книзі вміщені також комікси художниці Алевтини Кахідзе, що розповідають про  життя села Жданівки на Донеччині.
Історії написані на основі інтерв’ю героїв з Іриною Славінською. У книжці вони подані, як монологи. Інтерв’юєр, за словами Славінської, постає «напівпрозорою фігурою, мовцем, репліки якого стерті». Також вона розповіла, що у книжці намагалася максимально зберігати індивідуальне мовлення, синтаксис.
 
«Саме робота на радіо допомогла мені зрозуміти цінність людського голосу, – розповіла Ірина Славінська. – «Громадське радіо» дає можливість вести довгі розмови, які не перебиває реклама, якісь заставки».
 
«Не сподівайтеся позбутися книжок» – діалог між італійським вченим, прозаїком Умберто Еко та французьким режисером, сценаристом Жаном-Клодом Кар’єром.
 
«Книга перетворюється на комплект анекдотів від двох відомих інтелектуалів. Вони розповідають свої бувальщини про життя з книжкою, без книжки, довкола книжки», – зауважила Славінська.
Фото – Юрій Гриньків
 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage