Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ірина Цілик та Дзвінка Матіяш завітали до школярів

Фото: Сергій Войналович та Мирослава Вертюк

Вчора, 1 вересня,  вся Україна святкувала День знань, а в школах пролунав перший дзвоник. Особливе шкільне свято відбулось у селі Хотів, що на Київщині. Адже на перший урок до школярів завітали друзі Старого Лева - письменниці Ірина Цілик та Дзвінка Матіяш.

І діти, і батьки вітали письменниць, дякували за гостину, брали автографи та  ділилися враженнями про прочитані книги – «Таке цікаве життя» Ірини Цілик та «Марта з вулиці Святого Миколая» Дзвінки Матіяш, які вийшли у «Видавництві Старого Лева».

Після закінчення урочистої шкільної лінійки письменниці провели відкритий урок: Ірина Цілик розмовляла з першокласниками, а Дзвінка Матіяш завітала до учнів восьмого класу. Говорили про літні розваги, улюблені книжки, плани на майбутній навчальний рік, творчість та натхнення.

 

«Вони такі виважені, сміливі, творчі!», – зауважила Дзвінка Матіяш, розпитавши школярів про їхні бажання та мрії.

«Була в гостях у першачків у с. Хотів Київської області. Дякую, що дали пописати крейдою на дошці ;). Говорили про літо, ворон, потяги, Одесу, котів. А дехто говорив про війну (двоє діток - з Донецька), і нема на те ради... Школо, бережи дітей. Вони хороші і дуже розумні», – прокоментувала пізніше Ірина Цілик.

 

«Видавництво Старого Лева» висловлює подяку Мирославі Вертюк за організацію заходу для школярів.

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage