Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ірина Цілик: «Київ можна відкривати для себе нескінченно»
Фото - Сергій Шкабара
 
Намалювати свій «внутрішній» Київ та дізнатися усі його таємниці малюки та дорослі мали можливість у суботу, 25 червня, у київській Книгарні «Є», де письменниця Ірина Цілик та художниця Марися Рудська презентували книжку «МІСТОРія однієї дружби» від ВСЛ. Авторки спілкувалися з читачами та ділилися власними захопливими історіями про Київ. 
 
«Для мене знайомство з Києвом розпочалося з моєї бабусі, яка багато водила мене гуляти, коли я була маленькою, - ділилась Ірина Цілик. - Вона показувала мені різні місця та вулиці, таємничі ходи. Окрім того, чесно вам зізнаюся, що іноді я прогулювала уроки та сама подорожувала містом, і часто їздила до Природничого музею. А потім я виросла, написала книжку, і тепер моя героїня теж прогулює уроки, - сміялася авторка. - Я дуже люблю Київ, мені здається, що це найкраще місто у світі. Київ - цікавий, старовинний, непростий. Можна його для себе нескінченно відкривати».
 
 
Марися Рудська розповіла, як створювалися ілюстрації до книжки, про внутрішній, «емоційний» Київ, який вона зобразила на сторінках «МІСТОрії».
 
«Коли я працювала над ілюстраціями до книжки, мені хотілося створити спільний Київ – і мій, й Ірин. Я читала текст і намагалася зрозуміти, які моменти Іра відзначала у своїй історії, і також намагалась додати свого сприйняття. Так склалося, що коли я малювала Київ, була далеко від нього. І я зобразила емоційні спогади про нашу столицю, те, що мені найбільше у ній подобається, що мені найбільше запам’яталося. Тому, можливо, це мій внутрішній, «емоційний» Київ. Київ, яким я бачу його всередині. Я живу тут вже 25 років, то ж куди б я не поїхала, його частинку завжди везу з собою».
 
Під час зустрічі всі її учасники на великому ватмані намалювали свій Київ, - з будинками, вулицями, деревами, машинами та жителями.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage