Stary Lev Logo

Видавництво Старого Лева придбало права на новий роман всесвітньовідомої ірландської письменниці Саллі Руні — «Інтермеццо»! Це зворушлива й прониклива історія про горе, кохання та сім'ю.

У романі Пітер та Іван Кубеки, попри те, що вони брати, мають небагато спільного, окрім родинного зв’язку.

Пітер — дублінський юрист у свої тридцять, успішний, компетентний і, на перший погляд, непохитний. Але після смерті батька він ледь засинає без ліків і бореться з непростими стосунками з двома дуже різними жінками — першим коханням, Сильвією, та студенткою Наомі, для якої життя — це суцільний жарт.

Іван, у свої двадцять два, — професійний шахіст, завжди вважав себе соціально незграбним самітником, повною протилежністю своєму жвавому старшому брату. Проте в перші тижні жалоби він зустрічає Марґарет — жінку старшу за нього, яка також намагається впоратися з непростим минулим. Їхні життя несподівано і міцно переплітаються.

Для двох братів, що переживають горе, та людей, яких вони кохають, це нова інтерлюдія — період жаги, відчаю та надії; шанс дізнатися, наскільки багато може вмістити одне життя, не зламавшись.

   

«Що робить Руні такою захопливою, так це її вміння залишатися в сцені та розвивати її, часто зосереджуючись на витонченому танці розмови між двома людьми в кімнаті», — пише Ентоні Камінс для The Guardian.

«Intermezzo веде до свого заслуженого, зворушливого фіналу без жодної фальшивої ноти. Ця історія про вміння прийняти втрати та біль відкриває перед читачем світ із розчиненими вікнами та дверима», — зазначає книжкова критикиня Геллер МакАлпін.

   

Саллі Руні — ірландська письменниця, відома своїми тонкими й психологічно глибокими романами, що зображають складнощі сучасних стосунків. Народилася в 1991 році в Кастлбарі, Ірландія. Її літературна кар'єра розпочалася зі світового успіху дебютного роману «Розмови з друзями» (2017), що розповідає про заплутані відносини між двома подругами та подружжям, із якими вони зближуються.

Другий роман, «Нормальні люди» (2018), приніс Руні ще більшу популярність і численні нагороди, зокрема премію Costa Book Awards і номінацію на Букерівську премію. «Нормальні люди» були адаптовані в успішний телесеріал BBC/Hulu у 2020 році, який отримав визнання критиків та глядачів.

У 2021 році Руні випустила свій третій роман, «Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?», що також став бестселером і закріпив її статус як однієї з найвидатніших сучасних письменниць. Її роботи відзначають за пронизливі діалоги, багатошарові характери та точний опис емоційних переживань, що робить їх особливо близькими для сучасних читачів.

Четвертий роман, «Інтермеццо», вийшов у вересні у видавництві Faber & Faber та вже отримав схвальні відгуки за емоційну глибину та майстерність у створенні діалогів, що є впізнаваним стилем Руні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage