Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Іноземні гості «Книжкового Арсеналу – 2017»: норвезька зірка підліткової літератури та економічний радник Вацлава Гавела
З 17 по 21 травня у Києві відбуватиметься VII  міжнародний Книжковий Арсенал. У рамках фестивалю «Видавництво Старого Лева» підготувало дорослим та малим книголюбам цікаві зустрічі з іноземними письменниками. Відтак про «релігію нашого часу» – економіку – та «первородний гріх» – споживацтво – розмірковуватимуть під час дискусії «Економіка добра і зла: В пошуках сенсу економіки від Гільгамеша до Уолл-стріт» всесвітньовідомий економіст Томаш Седлачек та екс-міністр економіки Словаччини Іван Міклош. А про те, як не засмучуватися, якщо тобі 13-ть і ти відрізняєшся від однокласників у школі, розповість норвезька письменниця Аудгільд А. Сульберґ, авторка підліткового бестселера «Хто проти суперкрутих».
 
Нарешті українські читачі матимуть нагоду погортати найвідомішу книгу чеського економіста Томаша Седлачека  «Економіка добра і зла» у якісному українському перекладі Тетяни Окопної. «Економіка добра і зла» перекладена 18-ма мовами, стала бестселером у багатьох країнах і здобула міжнародні нагороди. ЇЇ автор, з яким книгомани матимуть нагоду зустрітися на цьогорічному Книжковому Арсеналі, є свого роду економічним генієм: у 24-роки Седлачек став економічним радником президента Вацлава Гавела, пізніше був радником міністра фінансів Чеської Республіки Богуслава Соботки. Увійшов до престижного рейтингу «100 найвпливовіших мислителів планети».  
 
Цікавим є факт, що книга Томаша Седлачека «Економіка добра і зла» написана надзвичайно легко, і завдяки цьому світові економічні процеси будуть логічними та зрозумілими навіть незаангажованому в економіці читачу. До арсеналівської дискусії долучиться також словацький економіст, екс-міністр економіки Словаччини Іван Міклош, а також виконавчий директор Центру економічної стратегії, член Ради Реанімаційного пакету реформ Гліб Вишлінський.
 
 
Меншим читачам та їхнім батькам буде цікаво відвідати зустріч з  Аудгільд А. Сульберґ – норвезькою письменницею, перекладачкою, авторкою підліткової серії книжок «Хто проти суперкрутих». Аудгільд  закінчила студії скандинавської літератури і працювала у видавничій сфері протягом багатьох років, а її дебютна книга «Хто проти суперкрутих» про 12-річну дівчинку-альбіноса Анне Беа здобула величезний успіх і виграла норвезьку премію дитячої літератури у 2014 р.  Аудгільд Сульберґ – 42 роки, вона «щаслива власниця» приблизно мільйона веснянок і вміє грати на трубі.  А головну героїню своїх книг – Анне Беа – письменниця назвала на честь бабусі по материнській лінії.
 
«Хто проти суперкрутих»  видавалась у Німеччині, Франції, Швеції, Данії, Нідерландах, Чехії... В Україні перша частина вийшла у 2016 році у «Видавництві Старого Лева», перекладена відомою Наталею Іваничук . У 2017 році Наталя Іваничук переклала  продовження історії  – «Суперкруті догралися» та «Привиди проти суперкрутих». Усі три книги можна буде погортати та придбати під час Книжкового Арсеналу.
 
 
Заходи з іноземними гостями відбудуться:
 
четвер, 18 травня / 17:00 - 17-45 / Зустріч з норвезькою письменницею Аудгільд Сульберґ. Презентація серії книжок «Хто проти суперкрутих». Учасники: Аудгільд Сульберґ (Норвегія), Наталка Іваничук, Анастасія Стефурак, Мар'яна Савка.  Дитяча сцена, зал Папір. 
 
п'ятниця, 19 травня / 12:00 - 12:45 / «Послухай і вгадай», емоційні читання з Аудгільд Сульберґ та Наталкою Іваничук за мотивами книжок «Хто проти Суперкрутих». Учасники: Аудгільд Сульберґ (Норвегія), Наталка Іваничук, Оксана Зьобро.  Дитяча сцена, зал Папір.
 
п'ятниця, 19 травня / 15.00-15.45 / Дискусія «Економіка добра і зла: В пошуках сенсу економіки від Гільгамеша до Уолл-стріт». Спікери: Томаш Седлачек (Чехія), Іван Міклош (Словаччина), Тетяна Окопна. Модератор: Гліб Вишлінський.  Сцена «Кафе Європа».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage