Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хто витіснить «Гобіта» та «Гаррі Поттера»?

The Guardian   

Щорічне дослідження «Що читають діти?» (What Kids Are Reading report) назвало найпопулярніші книги у британських школах. Виявилося, що у 2014 році школярі віддали перевагу антиутопіям, фентезі та комедійним творам.

Опитування охопило понад 500 тисяч школярів Британії. У результаті, було сформовано рейтинг із 20 найпопулярніших творів для середньої та молодшої школи.

Так, найвідомішим у минулому році серед британських дітей став роман Джона Гріна «Винні зірки», друге місце посіла серія книг Сьюзан Коллінз «Голодні ігри», третім став роман Вероніки Рот «Дівергент». Також у 20-ку потрапило п’ять книг серії «Знаряддя смерті» Кассандри Клер, «Щоденник слабака» Джеффа Кінні. Цікаво, що твори Дж. Р. Р. Толкіна, які останні шість років входили утоп-10, цього року не потрапили до рейтингу.

«Незважаючи на те, що Толкін залишається популярним серед багатьох учнів цього віку, його книги не набрали достатньо голосів, щоб потрапити до рейтингу 20 найпопулярніших книг», - йдеться у звіті дослідження. 

Тим часом, серед молодших школярів рейтинг очолили комедійні твори «Демон-дантист» Девіда Вільямса, «Том Гейтс» Ліз Пічон. А от книга «Гаррі Поттер і таємна кімната» Джоан Роулінг, яка раніше лідирувала, посіла лише третє місце.

 

Повний перелік творів  

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage