Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Хто проти суперкрутих»: як бути крутим, залишаючись собою
У рамках Дитячого Форуму у Львові відбулась презентація книги «Хто проти суперкрутих» А. Аудгільд Сульберґ, що вийшла нещодавно у ВСЛ в українському перекладі Наталі Іваничук. Про підліткову літературу, про труднощі, які трапляються у стосунках з однокласниками, друзями та батьками, про важливість відстоювати власну думку і про сміливість показати себе таким, яким ти є, у камерній атмосфері говорили Оксана Зьобро, Катерина Міхаліцина та читачі, які завітали на зустріч.
 
Багато уваги під час розмови присвятили головній героїні книги «Хто проти суперкрутих» – Анне Беа, яка страждає від знущань однолітків через альбінізм. «Альбінізм героїні у цьому випадку - чудовий прийом, щоб зацікавити читача та загострити сюжет», - вважає Катерина Міхаліцина. «На місці цієї дівчинки міг бути кожен з нас. Не залежно від того, як ти виглядаєш, як поводишся, які в тебе особливості характеру, аутсайдером в школі  може бути кожен», - говорила Оксана Зьобро
 
На думку Катерини Міхаліциної, мова цієї книги надзвичайно жива: «Допомагають цьому вставки англійських висловів, якими насичена мова сучасних дітей. Насправді, коли читаєш книгу, то навіть не віриться, що це переклад, а не оригінальний український твір, і це - надзвичайне досягнення перекладача Наталі Іваничук»
 
Також важливим у книзі є візуальне оформлення у виконанні Анастасії Стефурак. «Коли працюєш з перетворенням однієї мови на іншу – це чари, - говорила Катерина. -  Але коли ти перетворюєш мову на зображення – це чари ще вищого рівня. Потрібно дуже добре відчувати твір, щоб розкрити його в емоційно близьких до змісту ілюстраціях»
 
 
Говорили і про аутсайдерів: «У голлівудських фільмах діти у школах поділені на групи за якимось певними кліше. Є еліта, спортсмени, є і аутсайдери, які потрапляють у цю групу, бо не схожі на інших, - вважає Оксана Зьобро. – Насправді, ця книга вчить не тому, як стати суперкрутим, а тому, як бути крутим, залишаючись собою».
 
Читачі ділилися своїми думками про те, як поводити себе з аутсайдерами; розповідали про власні моделі поведінки у школі та шукали варіанти виходу із ситуації, коли з тебе знущаються. Вирішили, що не боятися бути собою і мати друзів, які тебе підтримують, - це найкращій варіант. 
 
«До речі, для мене ця книга про дружбу. Бо друзі, які постійно поруч, завжди допоможуть пережити нещасливе кохання чи інші невдачі. Книга про те, як знаходити друзів, як їх не втрачати і як підтримувати один одного у різних ситуаціях», - говорила Оксана Зьобро. 
 
На завершення учасниці зустрічі розкрили таємницю – книга «Хто проти суперкрутих» має продовження, і наступні частини теж вийдуть у ВСЛ.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage